avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit bancar
Discuție deschisă în Executare silită

credit bancar

daca in 2008 am luat un credit bancar,care nu a mai putut fi platit dupa taierile de salar din 2010,creditul este de nevoi personale fara nici un fel de ipoteca,prin vara ar fi cam 2 ani de cand creditul nu a mai fost platit ,iar in momentul de fata sunt si fara servici,vreau sa specific ca nu am casa si nici un alt bun pe numele meu.Intrebarea este cum va putea actiona banca impotriva mea si ce drepturi am eu ,cum pot sa ma apar?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:48, 19 Aprilie 2012
Drepturi nu prea aveti, sunteti debitor la o banca ... si atat. Adica aveti obligatii.
In schimb, poate vreti sa interbati ce va poate astepta?
In acest caz, creditorul (care poate fi banca sau alta societate de recuperari) va poate trimite somatii prin care va someaza sa platiti datoria intr-un termen de ...
Altfel, se va trece la executarea silita, pentru ca acele contracte de imprumut la banca sunt investite din start cu titlu executoriu.
Problema este daca are cu ce sa va execute.
Daca aveti venituri regulate (salariu), se va pune poprire de 1/3 din acesta, sau altfel, se va incerca executarea silita a bunurilor dvs, mobile si imobile.
Daca nu aveti numic pe numele dvs. care sa poate fi executat, veti mai primi o perioada de timp niste notificari din partea firmei de recuperari sau a bancii, apoi, dupa trei ani de la ultima plata a creantei la banca, datoria se va prescrie.
Important este sa nu faceti nici o intelegere scrisa sau acord de plata cu banca sau cu recuperatorii in tot acest timp, pana la prescriptie.

Scuze daca am lezat interesele vreunui creditor, dar reprezint interesele persoanelor fizice sau juridice, acei clienti (victime) care nu mai pot iesi din acea caracatita numita banci = camatari legali.
multumesc f mult pentru raspunsul dat. In bunuri mobile si imobile,banuiesc ca nu se inscriu ,mobila si televizorul din locuinta cu chirie in care stau.Cu respect va multumesc inca odata si va doresc o zi placuta si multa sanatate
Nu, se incsriu casa, masina, sau orice bun pentru care platiti impozit la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca alphinista alphinista am un card de credit carfourr am primit 1400ron pe el am ramas fara servici si nu am mai putut plati rata minima lunara de 99ron.acum cei de la brd au trimis ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii dodii57 dodii57 As dori sa stiu , daca am o datorie la CETELEM, si nu o mai pot achita, iar acum ma someaza ca trec la recuperarea bunurilor, iar eu nu am bunuri pe numele ... (vezi toată discuția)