avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pret recomandat de producator pe eticheta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pret recomandat de producator pe eticheta

Intrebarea mea se refera la legalitatea afisarii de catre producator pe eticheta produsului a unui pret recomandat.
Mentionez ca intre producator si distribuitor nu se incheie niciun contract de stabilire a pretului de vanzare. Pretul este recomandat si nu impus.
Care este dispozitia legala care permite aceasta practica?
Cel mai recent răspuns: Mara Ionescu , Consilier juridic 01:21, 3 Iunie 2010
Atat timp cat pretul recomandat este afisat pe eticheta , indiferent daca exista sau nu o intelegere scrisa intre producator si comerciant (mai ales ca lantul distributiei poate fi unul lung) , corect este ca pretul recomandat sa fie chiar pretul de vanzare. Altfel, ar exista doua preturi, unul afisat la raft de catre comerciant , de regula mai mare decat cel recomandat , si al doilea pret , cel recomandat de producator. Oferirea de informatii confuze sau contradictorii pentru consumatori este considerata practica comerciala incorecta de catre Legea 363/2007 . De mentionat ca in fata consumatorilor raspunzator este comerciantul, nici pe consumatori si nici pe autoritatile de control neinteresandu-i daca exista sau nu acea intelegere cu producatorul.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
Mara Ionescu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret recomandat robertsega32 robertsega32 Exista vreo prevedere legala prin care se interzice unui distribuitor sa recomande, prin oferta facuta comerciantului, un pret al produsului la raft? Multumesc (vezi toată discuția)
Pret diferit la casa de marcat, fata de lista de preturi. este ... andrey0121 andrey0121 Pret diferit la casa de marcat, fata de lista de preturi. Este aplicabil art. 4, 5, sau/si 6 din legea 363/2007 ca practici comerciale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista vreo lege care sa previna reclama online mincinoasa? ... ioalio ioalio Buna ziua, Exista vreo lege care sa previna reclama online mincinoasa? Aveam deschisa o pagina si mi-a aparut un banner reclama la produse gen suplimente ... (vezi toată discuția)