avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pret diferit la casa de marcat, fata de lista de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pret diferit la casa de marcat, fata de lista de preturi. Este ...

Pret diferit la casa de marcat, fata de lista de preturi.

Este aplicabil art. 4, 5, sau/si 6 din legea 363/2007 ca practici comerciale incorecte/inselatoare, fapta comerciantului de a nu afisa pretul real, de asa natura incat sa fie generatoare de discrepante?

Asemenea, se poate folosi o inregistrare video/audio, ca mijloc probatoriu, in cauza?

Mersi si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: andrey0121 , utilizator 22:29, 16 Mai 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Conform legii, orice practică înșelătoare este o practică incorectă (este un raport de la gen la specie). Afișarea unui preț la raft, care diferă de prețul de la casa de marcat este o practică comercială înselătoare, conform art. 6 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 363/2007, prin raportare la dispozițiile HG 947/2000.

Dacă ați fost victima unei astfel de practici, iar prețul la casa de marcat este mai mare decât cel afișat la raft, aveți dreptul la restituirea diferenței. De asemenea, puteți formula o sesizare către ANPC.

Ca mijloace de probă: bonul fiscal, precum și fotografii ale prețului afișat la raft.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselarea consumatorului in supermarket-uri balerina balerina De multe ori in Supermarket-uri pretul de la raft nu corespunde cu pretul batut la casa de marcat. Si ...bineinteles mi s-a intimplat... , am fost la ... (vezi toată discuția)
Pret diferit pe bon fiscal fata de cel de la raft - cumn se face reclamatie? Reivian Reivian M-am intalnit deja de cateva ori cu preturi diferite pe bonul de casa, fata de cele afisate la raft, de anumiti comercianti. Desigur, mai mari pe bon. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Pret recomandat de producator pe eticheta dianaCabau dianaCabau Intrebarea mea se refera la legalitatea afisarii de catre producator pe eticheta produsului a unui pret recomandat. Mentionez ca intre producator si ... (vezi toată discuția)