avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselarea consumatorului in supermarket-uri
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselarea consumatorului in supermarket-uri

De multe ori in Supermarket-uri pretul de la raft nu corespunde cu pretul batut la casa de marcat. Si ...bineinteles mi s-a intimplat... , am fost la serviciul "Relatii clienti", stiam ca mi se va da diferenta ...dintre pretul de la raft si pretul batut pe bon de 2 ori.
Intrebarea mea este... ce anume lege( Legea consumatorului.???..) reglementeaza acest lucru..alineat, paragraf etc. As vrea sa stiu cu siguranta sa pot invata si alti oameni mult mai timizi care nestiind sa mearga pina in pizele albe macar sa stie legea care-i apara.
Cel mai recent răspuns: suspectu , utilizator 00:06, 11 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Nu exista vreun paragraf in care sa se stipuleze ca ati scris dvs aici. Daca pretul nu corespunde, ori acceptati sa platiti pretul real al produsului, ori nu cumparati acel produs.
Este posibil ca ce descrieti dvs aici sa fie vreo gaselnita a magazinul respectiv pt a preintampina o reclamatie la ANPC, pt ca amenda e mai mare decat despagubirea ce v-o ofera.
Sanctiunile aplicate magazinelor care nu coreleaza pretul de la raft cu cel din memoria casei de marcat sunt foarte aspre:

Dupa caz, aceasta abatere poate fi considerata practica comerciala incorecta si se sanctioneaza conform Legii nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor, cu amenda de la 5.000 lei la 50.000 lei si decizie de incetare a practicii, iar pentru nerespectarea acestei decizii de incetare a practicii, cu amenda de la 10.000 lei la 100.000 lei si posibilitatea aplicarii unei masuri complementare de suspendare a activitatii pana la incetarea practicii comerciale incorecte, spun oficialii ANPC.

[ link extern ]

Daca exista bonul cu pretul mai mare decat cel de la raft si comisarii de la Protectia Consumatorului sunt sesizati telefonic + se deplaseaza imediat, este usor de dovedit. Altfel, cred ca e mai greu.
Va asigur...si am bonuletul in urma returnarii diferentei dar probabil ca asa e cum spuneti. Eu am cautat pe net un paragraf care sa confirme asta dar n-am gasit. Am facut acest lucru auzit de la o persoana careia i s-a intimplat si a cerut acest lucru. De ANPC stiu dar sesizati mereu. de noi consumatorii.....Ar trebui sa vina de buna voie , si sa faca controale instantaneu.. o zi da , o zi ba, sa intocmeasca rapoarte si sa dea amenzi. Sungura masura a lucrurilor pe lumea asta sunt banii... fie ca-ti sunt luati, fie ca-ti sunt dati . Dar o armata cit lucreaza la ANPC , "plimba", hirtii si dau raspunsuri la ce intrebam sau reclamam noi consumatorii. Nu cred ca s-ar supara nimeni daca din initiativa proprie ar avea 3 ore de teren zilnic ..in supermarket-uri. Sau ...daca reclami ceva iti cer 100 de dovezi ...care costa sa printezi, sa trimiti ( posta) dar daca la sesoizarea ta ar veni imediat ar vedea "live" lucrul reclamat... Dar asta e de domeniul fanteziei ...
Nu as vrea sa judecam acum activitatea ANPC dupa ce spun unii sau altii, nu e corect. Dvs. personal ati facut vreo reclamatie si nu a fost luata in considerare?

Cat despre controalele lor, in mod sigur se fac nu doar in urma sesizarilor.

Iar in privinta dovezilor mi se pare normal sa le ceara, cum poti sanctiona daca nu ai dovezi? Nu intotdeauna consumatorul are dreptate.

Alte discuții în legătură

Reclamatie fara raspuns in termen de 30 de zile George-Marius George-Marius Salutare! Am facut o reclamatie la Serviciul clienti al unui supermarket cu privire la faptul ca pretul de la raft diferea de pretul de la cantar pentru un ... (vezi toată discuția)
Legea de protectie a consumatorului cand sunt diferente de pret intre raft si casa de marcat balerina balerina Sunt N. Angelescu si as dori sa-mi comunicati un lucru, si anume: atunci cind cumparam ceva de la un supermarket un produs si constatam la casa , ca pretul ... (vezi toată discuția)
Reclamatia la opc - la ce poate sa ne foloseasca ? popo_acas popo_acas Buna ziua , Sa zicem ca am o problema si ma duc la OPC , reclam cu dovezi adecvate , si cei de la OPC imi da dreptate . Bun ; dar mai departe ce se ... (vezi toată discuția)