avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pret diferit pe bon fiscal fata de cel de la raft - ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pret diferit pe bon fiscal fata de cel de la raft - cumn se face reclamatie?

M-am intalnit deja de cateva ori cu preturi diferite pe bonul de casa, fata de cele afisate la raft, de anumiti comercianti. Desigur, mai mari pe bon. Mi s-a taiat orice replica in momentul in care mi s-a zis ca "asa e in casa de marcat, atata costa".

La ce infractiune intra, unde si cum se pot sesiza organele de control?
Nu vreau sa las aceste nereguli nepedepsite, mai ales pentru obraznicia vanzatorului (care nu e exclus sa fi fost chiar patronul).

Multumesc,

Reivian
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:26, 21 Februarie 2012
ar fi bine sa faceti o sesizare la Oficiul pentru Protectia Consumatorului.
Formulati o sesizare la Protectia Consumatorului. Ei vor efectua o inspectie si daca vor considera necesar vor sesiza organele de cercetare penala.
Aveti modelul aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Practici comerciale incorecte - acesta ar putea fi motivul, pentru ca pretul de la raft a determinat decizia dvs. de a cumpara produsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret diferit la casa de marcat, fata de lista de preturi. este ... andrey0121 andrey0121 Pret diferit la casa de marcat, fata de lista de preturi. Este aplicabil art. 4, 5, sau/si 6 din legea 363/2007 ca practici comerciale ... (vezi toată discuția)
Inselarea consumatorului in supermarket-uri balerina balerina De multe ori in Supermarket-uri pretul de la raft nu corespunde cu pretul batut la casa de marcat. Si ...bineinteles mi s-a intimplat... , am fost la ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin? valentin0001 valentin0001 Buna seara, In aceasta seara am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente ... (vezi toată discuția)