avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare casa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare casa

Buna ziua.Am asigurare la casa ,care cuprinde in riscurile asigurate si ploaia cu grindina.Ieri a plouat cu grindina si azi am observat ca tigla metalica e indoita de la grindina .As vrea sa stiu:
-este vreun termen limita de la producerea daunei cand aceasta trebuie anuntata la firma de asigurari?
-exista riscul de a nu fi despagubit pt ca nu mai am facturile de la tigla metalica?
Casa este girata la banca iar asigurarea este cesionata in favoarea bancii;daca asigurarile ar achita o anumita suma de bani pt dauna cine ar incasa suma?
Cel mai recent răspuns: nutzzu , utilizator 15:53, 2 Iunie 2010
N-ati inteles ca trebuie sa verificati in polita (conditiile anexate) sau telefonic , care sunt termenele de avizare dauna?Daca tot "n-ati ajuns la asigurari" (era ceva mai important de facut decat un telefon?), n-aveti alternativa, deci duceti-va luni cu masina pentru avizare si faceti avizarea si pentru casa.De regula, evenimentele legate de furt sunt obligatoriu de avizat in termen de pana la 48 ore.
Buna ziua.Am reusit sa iau legatura cu centrul daune al firmei de de asigurari,iar raspunsul initial a fost:nu despagubim paguba intrucat riscul de ploaie cu grindina nu este asigurat de acest tip de polita.
Mentionez ca in polita de asigurare ,la riscuri asigurate este specificat printre altele:''caderi de corpuri(exclusiv grindina)''.Initial ,reprezentantul asigurarilor a incercat sa ma convinga ca'' exclusiv ''inseamna ''exclude'',dar DEX-ul spune altceva, iar dupa 4 ani de studii profil filologie-eu, am avut o discutie f.interesanta.
Tipul de la asigurari a facut--in incercarea lui de a ma determina sa nu fac demersuri pentru un risc care nu e asigurat,dupa spusele lui,-- o"greseala" de a-mi arata o nota interna care spune:''Toate politele cu intrare in valabilitate 15.07.2009,si ulterioara,vor fi emise prin inscrierea,la rubrica MENTIUNI SPECIALE a textului''Nu se acorda despagubiri pentru daune cauzate de precipitatii''
Mentionez ca in polita mea de asigurare nu sunt inscrise aceste mentiuni,asa ca spre nemultumirea vadita a celui de la asigurari,am completat cererea de dauna ,urmand sa anexez diferite documente cerute de acestia si sa primesc raspuns scris de la compartimentul juridic.
In nici un alt loc in asigurare sau in anexa "Conditii generale privindasigurarea locuintei si continutului"nu este scris negru pe alb ca nu despagubeste dauna provocata de ploaia cu grindina.
Ce parere aveti despre sansele mele de a fi despagubit in aceste conditii?
Va multumesc pt atentia acordata subiectului deschis de mine.
Cu respect.
"Legea partilor" este temeiul legal dupa care va veti judeca, in caz de neintelegeri amiabile.Aceasta lege este tocmai contractul de asigurare, in tot ce cuprinde el scris si semnat de parti.Ca veti avea succes, o confirma si cedarea din partea persoanei abordate, care in final....:surrender:
In dictionarul limbii romane moderne, " exclusiv " ca adv. este explicat : " cu excluderea oricaror altor posibilitati; numai ( si numai ); in afara de care". Iar exclusiv ca adj. : "care se exclude unul pe altul, care este incompatibil cu altceva; care se refera, se limiteaza la un singur lucru". Plecand de la aceste doua definitii cam au dreptate chiar daca acea mentiune a aparut mult dupa incheierea politei. O intelegere amiabila este cea mai buna solutie si daca nu ajungeti la un rezultat, atunci apelati la instanta folosindu-va de un avocat specializat in procese cu asiguratori.Va urez succes!
Adrian.Tudor a scris:

In dictionarul limbii romane moderne, " exclusiv " ca adv. este explicat : " cu excluderea oricaror altor posibilitati; numai ( si numai ); in afara de care". Iar exclusiv ca adj. : "care se exclude unul pe altul, care este incompatibil cu altceva; care se refera, se limiteaza la un singur lucru". Plecand de la aceste doua definitii cam au dreptate chiar daca acea mentiune a aparut mult dupa incheierea politei.

Cred ca nu intelegeti pe deplin lb romana sau interpretati gresit sensul cuvantului dat de dex,poate in virtutea meseriei pe care cred ca o aveti-consultant asigurari....;in asigurare scrie:Riscuri despagubite:........caderi de corpuri(exclusiv precipitatii).
Conform dex,dupa cum spuneti si dvs "exclusiv precipitatii"="numai si numai , doar, care se refera doar la un singur lucru ,care exclude alte lucruri in afara de lucrul la care face referire "si anume precipitatiile.Adica singurul fenomen de acest gen despagubi sunt precipitatiile(de orice natura).
Partea cu mentiunile speciale ...cred ca voi avea castig de cauza in instanta daca nu ajung la un consens amiabil cu asiguratorul.
Oricum multumesc pt raspunsuri si voi posta referitor la mersul dosarului,in speranta ca voi putea fi de folos si altor persoane aflate in situatia mea.
Cu respect.

Alte discuții în legătură

Probleme acoperis casa zimplu zimplu Buna ziua, casa parintilor mei este situata intr-o zona rurala unde nu sunt riscuri de inundatii, cutremur sau alunecari de teren. Casa este construita undeva ... (vezi toată discuția)
Dauna refuzata de asiguratorul locuintei (furtuna) dragosverban dragosverban Buna ziua ! Am o casa asigurata cu polita PAD si polita facultativa completa (am lucrat in asigurari si stiu despre ce este vorba). In noapte de ... (vezi toată discuția)
Daune din accidente Hcom Hcom Acum ceva timp am avut un accident pe centură Bucureștiului ,unul cu o vitanja m-a acroșat si m-a împins i separatorul de benzi ,mașina dauna ... (vezi toată discuția)