avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat nastere

Daca am pierdut certificatul de nastere si acum locuiesc in alt oras decat in cel in care m-am nascut, cum se procedeaza pentru a obtine un nou certificat? Trebuie sa ajung musai in orasul in care m-am nascut? E foarte dificil.....
Si care este procedura? Ce documente trebuie sa pregatesc, ca sa nu fac mai multe drumuri....
In cat timp se elibereaza??
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 22:06, 28 Mai 2010
Da, e musai sa ajungeti in orasul natal, acolo unde este inregistrata nasterea dv.
Va trebuie o cerer tip de la primarie, si din cate stiu se elibereaza pe loc alt certificat duplicat.
Plus taxe aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut certificat de nastere, schimbare ci dupa casatorie Coco25 Coco25 Buna seara! M-am casatorit de curand si am vrut sa imi schimb CI. Insa cand sa caut Certificatul de nastere, nu mai e. Posibilitatea ca eu sa-l fi pierdut e ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)
Pierdut certificat de nastere dmt1399 dmt1399 Dacă mi-am pierdut certificatul de naștere, unde depun cererea de eliberare duplicat și actele aferente? La evidența persoanelor din orașul natal sau din ... (vezi toată discuția)