Participarea la cheltuielile cu reparatiile infrastructurii de tevi este o datorie a proprietarilor indiferent daca sunt sau nu afectati. Infrastructura este proprietate comuna.
In lege si norma de aplicare a legii nu se specifica nimic despre scutirea persoanelor debransate de la sistemul centralizat si nimic despre repartizarea cheltuielilor pe tronsoane (unii afectati, altii nu), dar .... in unele asociatii s-au prevazut aceste aspecte in statut sau in AG anuale, printr-un PV, acest gen de organizare a reparatiilor, cine suporta si cum.
Daca in asociatia Dv. nu exista o hotarare a AG de scutire a proprietarilor detinatori de CT pentru plata cheltuielilor de reparatiila coloanele de apa calda si caldura sau plata acestor reparatii numai de catre proprietarii afectati, trebuie sa platiti. Asa este legal.
Personal nu am informatii de cand locuiti dvs. in blocul cu pricina. de asemenea, nu stiu de cand sunteti debransata de la sistemul centralizat. Ce vreau sa spun? Ca daca s-a hotarat schimbarea tevilor, s-a hotarat dintr-un motiv lesne de inteles: uzura acestora. Practic este mai ieftin sa fie schimbate in totalitate (reparatie capitala - zic unii) decat sa le tot carpesti. Bun, daca aceste tevi sunt uzate - la aceasta uzura au "contribuit" toti proprietarii din bloc, inclusiv fam. dvs. in toata perioada de cand nu era debransata de la sistemul centralizat.
Apoi, asa cum a scris @elga50, este o lege care specifica destul de clar cine trebuie sa se ocupe de toate aspectele ce tin de proprietatea comuna. Daca nu cunoasteti legea, aveti ocazia acum sa o lecturati si poate va veti schimba parerea. Retineti ca cheltuielile cu reparatiile pe partile comune sunt proportionale cu valoarea procentului cotei-parti indivize de propritate comuna.
Locuiesc de trei ani in acest bloc, deci nu am participat la uzura tevilor.
Apartamentul l-am cumparat cu centrala, care e instalata cam de 10 ani.
De asemenea, locuiesc singura.