avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe notariale prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe notariale prima casa

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarele problemutze:
1. In cazul in care vand un apartamanet unor persoane care cumpara prin prima casa care este suma totala (taxe notariale, impozit si ce o mai fi) pe care eu trebuie sa o dau din buzunar.
Mentionez ca vanzarea se face la 78 000 euro si comisionul agentiei imobiliare este de 2%.

Pe scurt, cu cat raman in mana?

2. In cazul in care cumpar un ap. prin prima casa la un pret de 62500 (46 000 de la banca prin prima casa si restul din buzunar), comision la agentie 2%, cat ma costa acest ap. in total cu tot cu taxe notariale si restul (nu le stiu si de aceea intreb persoane avizate).

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 08:13, 31 Mai 2010
Toate aceste detalii le aflati de la un notar.Parerea mea este sa contactati mai multi notari, deoarece onorariile lor difera!
dvs in calitate de vanzator veti avea de achitat extrasul de autentificare =40 rON
-impozitul aferent venitului din transferul dr de proprietate.
acest imopzit este:
2% daca bunul a fost dobandit de catre vanzator de mai bine de 3 ani si nu depaseste val de 200000 RON.
-4000+1% din ce depaseste 200000.
3 % daca bunul a fost dobandit de catre vanzator de mai putin de 3 ani si nu depaseste val de 200000 RON.
6000+2% din ce depaseste val de 200000.
cam asta aveti dvs de achitat.
aceste taxe nu difera functie de notar.
Onorariul notarial si taxele de carte funciara aferente contractului de vanzare se platesc de catre cumparator. Prin urmare, dvs le veti plati numai cand veti cumpara, nu cand veti vinde. Taxele de carte funciara sunt fixe, dar onorariul notarial difera, deci merita sa intrebati in mai multe locuri. Daca veti cumpara prin credit, exista sanse mari ca banca sa va ceara sa mergeti la un anume notar (desi fiecare banca are liste de notari agreati, deci puteti cere si alternative).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare impozit schimb locuinta coldman coldman Cum se impoziteaza venitul obtinut dintr-un schimb de locuinta: casa cu garsoniera, in urma caruia voi primi diferenta de valoare dintre cele doua ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa platesc impozit? Rgirl Rgirl Doresc sa cumpar un apartament, si m-am inteles cu proprietarii la pretul de 65 mii de euro. Conditia este sa platesc eu impozitul lor. Am acceptat. Am citit ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale pentru apartament ipotecat Doru_2012 Doru_2012 Cand se vinde un apartament, se plateste la notar 2% din pretul de vanzare al apartamentului. Daca apartamentul e ipotecat, atunci vanzatorul plateste ... (vezi toată discuția)