In anul 1961 bunicul meu primeste o suprafata de 1700mp. constind in casa curte si gradina conform incheierii data de Tribunalul Raionului ilia -hunedoara.in 1967 se face mostenire dupa casa si curte in sup. de 800 mp.conf. legilor in vigoare.in 1968 se vinde cota de 800/1700mp. cu contract V-C la notariatul de Stat intelegindu-se cu noii propr. sa se lucreze gradina pt. ca nici unul dintre mostenitori nu stateau in zona.Dupa revolutie tatal meu face nenumarate cereri la Lg. 18/1991 la primarie fara sa primeasca raspuns. Se adreseaza Prefecturii in 1997 si primeste un raspuns in care i se spune ca deoarece in 1968 cind s-a vindut ca sa si curte nu se putea vinde si gradina conf. Lg.se intelege ca la data respectiva sar fi vindut si gradina verbal intre parti, ceea nu este adevarat. prin simplu fapt ca nu au incheiat nici macar o hirtie de mina si tatal meu stie ca nu s-a vindut gradina. intre timp aflam ca proprietarii de pe casa si curte primesc Titlu de proprietate in care este inclusa si gradina.Ne adresam Prefecturii din nou si primim un raspuns in care ne recunoaste suprafata de 900mp adica gradina .dar sa ne adresam instantei pt. anularea partiala a titlului Ne adresam instantei.si suntem pe cale sa pierdem gradina cu toate ca avem acte care stau in picioare si care spun ca gradina este inca pe bunicu dar pt simplu motiv ca nu s-a lucrat gradina de noi le-au dat-o LOR CU O SIMPLA CERERE la Primarie facuta in 1991 la Lg 18.. acum tatal meu a decedat chiar in timpul procesului si noi ca mostenitori am intrat in proces si nu stim ce sa facem .Mentionez ca PRIMARIA ne recunoaste gradina dar ca nu mai poate sa o dea pe vechiul amplasament. Proprietarii sustin ca au cumparat gradina noi zicem ca nu ,primaria o recunoaste prin raspunsul scris .Cum am vindut-o daca ne-o recunoaste si de ce nu se poate da pe vechiul amplasament. ASTEPT RASPUNS……VA MULTUMESC.
daca nu si-au intabulat dreptul de proprietate pe suprafata de 900mp. atunci se poate rezolva cu un simplu supliment la certificatul de mostenitor, supliment cu care va duceti la OCPI si va intabulati terenul pe numele mostenitorilor
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Legea 18/1991
rocs
Buna ziua,
As dori o lamurire in urmatoarea problema.
Parintii mei ar dori sa faca vanzare vanzare cumparare cu unul din fratii mei doar ca au acte pe ... (vezi toată discuția)