avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va rog sa ma lamuriti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Va rog sa ma lamuriti

Problema mea este.Prenumele tatalui baetelului meu an varsts de 16 ani a fost gresit an hotararea judecatoreasca de recunoasterea copilului si certificatul de nastere si B.I sunt facute cu prenumele tatalui gresit tatal e trecut florin an actele copilului si an actele sale de fapt e florian acum am anteles ca trebuie mers an istanta cu 2 martori.Dar asta ar ansemna alt proces pt recunoasterea copilului?Va rog lamuritima . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: saraines , utilizator 15:31, 29 Mai 2010
In opinia noastra, trebuie sa formulati o cerere de indreptare eroare materiala, in baza art. 281 din Codul de procedura civila, la instanta care a pronuntat hotararea.
Apoi, cu hotararea mergeti la primarie pentru rectificare.
Va multumesc mult deci nu mai e nevoie de un alt proces?Trebuie mers la tribunal cu un act de-a tatalui care face dovada ca e gresit numele nu? Va multumesc pentru raspuns
Ce judecatorie a solutionat procesul?
Judecatoria Tulcea
Mergeti la Judecatoria Tulcea cu o cerere formulata de dvs. prin care sa cereti indreptare eroare materiala cu privire la nume. Cererea se depune la judecatorie, primiti termen de judecata, se pronunta o incheiere, o legalizati si apoi cu incheierea atasata la sentinta mergeti la primarie.

Alte discuții în legătură

Greseala de prenume a tatalui minorului portugal portugal Copilul rezultat dintr-o relatie a fost nevoie sa al dau an judecata pt recunoasterea copilului .Toate bune pana aici copilul a fost trecut pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala sandicadumitrascu sandicadumitrascu un recurs solutionat. am legalizat hotararea. deoarece nu am putut recupera cheltuielile de judecata am ajuns la un executor judecatoresc. acolo s-a vazut ca ... (vezi toată discuția)
Greseala prenume in dispozitivul unei hotarari Dg_Marian Dg_Marian Buna ziua! Am o hotarare a Tribunalului in care m-i sa gresit prenumele atat in expunere cit si in partea unde spune ,,in numele legii hotaraste\" Aceeasi ... (vezi toată discuția)