Problema mea este.Prenumele tatalui baetelului meu an varsts de 16 ani a fost gresit an hotararea judecatoreasca de recunoasterea copilului si certificatul de nastere si B.I sunt facute cu prenumele tatalui gresit tatal e trecut florin an actele copilului si an actele sale de fapt e florian acum am anteles ca trebuie mers an istanta cu 2 martori.Dar asta ar ansemna alt proces pt recunoasterea copilului?Va rog lamuritima . Va multumesc
In opinia noastra, trebuie sa formulati o cerere de indreptare eroare materiala, in baza art. 281 din Codul de procedura civila, la instanta care a pronuntat hotararea.
Apoi, cu hotararea mergeti la primarie pentru rectificare.
Va multumesc mult deci nu mai e nevoie de un alt proces?Trebuie mers la tribunal cu un act de-a tatalui care face dovada ca e gresit numele nu? Va multumesc pentru raspuns
Mergeti la Judecatoria Tulcea cu o cerere formulata de dvs. prin care sa cereti indreptare eroare materiala cu privire la nume. Cererea se depune la judecatorie, primiti termen de judecata, se pronunta o incheiere, o legalizati si apoi cu incheierea atasata la sentinta mergeti la primarie.