avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Greseala de prenume a tatalui minorului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Greseala de prenume a tatalui minorului

Copilul rezultat dintr-o relatie a fost nevoie sa al dau an judecata pt recunoasterea copilului .Toate bune pana aici copilul a fost trecut pe numele tatalui cu toate ca nu sa prezentat la nici o chemare.Problema e ca sa gresit prenumele tatalui pe toate actele hotarare judecatoreasca,certificat de nastere ,B.I .Acum ma gandesc nu poate ancurca copilul cand vrem sa-i facem pasaport?.La B.I na fost problema ca il-am putut face si an lipsa tatalui.Ancurcatura e de la Florian a fost trecut Florin. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 21:15, 18 Februarie 2010
hotararea judecatoreasca se poate indrepta in privinta acestei erori.. eu zic sa va duceti sa indreptati gresela de nume strecurata in hotarare si sa schimbati actele copilului, sa fie numele trecut corect..bafta!
Buna ziua si va multumeesc mult pentru raspuns . Dar mai am o nedumerire mai e nevoie de vre-un proces sau nu?
Nu mai este nevoie de un alt proces...
Formulati o cerere la instanta care a pronuntat hotararea si solicitati, in temeiul art. 281 C.proc. civila . INDREPTAREA ERORII MATERIALE privind prenumele sau numele minorului, in sensul ca in loc de Florin sa fie trecut Florian.
Cererea nu se timbreaza.
Dovezi, inscrisuri, respectiv ....(ce act aveti sau dovada din care sa rezulte ca instanta a gresit....sau ptrivit cererii de chemare in judecata)
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma lamuriti saraines saraines Problema mea este.Prenumele tatalui baetelului meu an varsts de 16 ani a fost gresit an hotararea judecatoreasca de recunoasterea copilului si certificatul de ... (vezi toată discuția)
Problema hotarare judecatoreasca privind succesiunea MagisterLudi MagisterLudi Buna ziua Sunt nou pe forum si sper sa aveti rabdare sa-mi raspundeti. In primavara tatal meu a decedat. Am ales sa fac succesiunea prin judecatorie ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva care are greseli feeelx111 feeelx111 am o sentinta definitiva si irevocabila in care numele este scris gresit. care este modalitatea de-a corecta greseala respectiva? trebuie inceput un nou proces ... (vezi toată discuția)