avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema hotarare judecatoreasca privind succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema hotarare judecatoreasca privind succesiunea

Buna ziua

Sunt nou pe forum si sper sa aveti rabdare sa-mi raspundeti.

In primavara tatal meu a decedat. Am ales sa fac succesiunea prin judecatorie pentru ca notarii aveau tarife exorbitante pentru un asemenea act. Am apelat la un avocat si in septembrie 2008 a avut loc sedinta la Judecatoria Sector 5, hotararea fiindu-ne comunicata acasa acum 4-5 saptamani. Sunt patru succesori: mama, eu si cei doi frati ai mei.
Problema e ca in hotararea judecatoreasca s-au strecurat erori. CNP-ul meu este gresit (este trecut un cu totul si cu totul altul, al unei femei, eu sunt barbat), iar in final din cele 4 nume, doua sunt scrise eronat (in numele de familie este gresita o litera).
Am discutat cu avocatul care m-a reprezentat si mi-a spus ca nu exista decat doua solutii: ori depun eu o cerere de rectificare la Judecatorie, ori ii platesc lui o taxa (700 RON) si face asta in locul meu. Problema e ca am achitat deja onorariul suficient avocatului pentru ceea ce a facut si nu mai vreau sa-i dau inca 700 RON pentru o cerere.
Prin urmare, ce solutii am? Ce pot sa fac pentru a corecta greseala grefierului? Mi se pare indamisibil ca ei sa greseasca si eu sa platesc.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 01:06, 30 Octombrie 2008
Puteti sa faceti dvs cerere de indreptare a erorilor materiale.
Avocatul nu este nici el obligat sa plateasca pt greselile grefierului.Sau sa cautati un avocat care va cere mai putin pe redactarea cererii de indreptare a erorii materiale ( ar mai fi o solutie).

avocat Claudiu Lascoschi
Nu,dar macar avocatul ar fi putut sa-mi spuna din timp de posibilitatea ca in hotarare sa se strecoare greseli. In fine.
Intrebarea ar fi: cererea de indreptare a erorii materiale este una standard (daca da, unde gasesc un formular) sau e una gen "subsemnatul etc..."?
Avocatul nu avea de unde sa stie ca va gresi grefierul.

Nu exista formular tip.De aceea va ziceam ca ati putea sa cautati un avocat care sa va redacteze mai ieftin cererea.Se poate si cu mai putin de 700 lei.Nu este foarte greu de redactat pt un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Domnule preşedinte,

Subsemnatul .... domiciliat în ... în calitate de reclamant în dosarul nr. ... /............ soluţionat potrivit Sentinţei nr. ... /..., solicit îndreptarea erorilor materiale strecurate în dispozitivul sentinţei amintite după cum urmează:

.......................................

Anexez: ...........

Data Semnătura

N-o fi chiar atît de greu.

Nu e greu. Incercati sa formulati cererea de genul: "Indreptarea erorii de la fila x sentinta paragraful y unde in loc de ... din eroare s-a trecut ..." Incercati sa fiti cat mai concis si exact. Cererea nu se timbreaza si se solutioneaza in camera de consiliu. Temeiul legal este art. 281 alin. 1 Cod proc. civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare hotarare judecatoreasca madalina bobeica madalina bobeica Intr o hotarare judecatoreasca pronuntata de tribunal, in redactarea acesteia instanta de judecata strecoara erori in ceea ce priveste cuantumul taxei privind ... (vezi toată discuția)
Dispozitivul incheierii privind indreptarea erorii materiale, gresit din nou adebayor adebayor Buna seara Am fost reclamant intr-un proces care avea ca obiect inmatricularea autoturismului fara plata taxei de inmatriculare.Dupa ce mi-a fost admisa ... (vezi toată discuția)
Greseala in hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila marisas marisas Am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila din 17.05.2000 prin care mi-a fost incredintat copilul minor . In sectiunea "Hotareste " din ... (vezi toată discuția)