X vinde un teren lui y.Y este inscris in registrul agricol,plateste impozitul pt respectivul teren.Y pleaca din tara 9 ani,iar la intoarcere gaseste un alt proprietar,Z,care spune ca a cumparat terenul de la x,in perioada in care y a fost plecat din tara/.Y merge sa plateasca impozitul pt teren si i se spune ca terenul figureaza acum pe numele lui z.ce se poate face?
Ca sa vinzi un teren sau imobil ai nevoie de un extras c.f., care este valabil x zile; dupa expirarea termenului acel extras nu mai poate fi folosit la notariat. In baza aceluiasi act ,numai la notariat se face efectiv vanzarea, respectiv cumpararea, se semneaza in fata notarului si cam atat. Dupa pasul asta urmeaza intabularea in cazul tau la Registrul Agricol, si vei figura tu pe acel extras C.F.Daca nu ai urmat pasii astia ai facut o mare greseala iar terenul de care spui s-ar putea sa fie revandut de fostul proprietar chiar si la mai multe persoane care stau linistiti, nu l-au intabulat, iar asta inseamna un proces greu care se lasa cu inselaciune.In orice caz nu uita sa faci nu numai o actiune civila dar si o reclamatie la Parchet pt ca cu toate actele in mana in civil poti pierde chiar si la apel, dar in penal prin Parchet nu se intampla asa ceva si dupa vreuo 2 ani vei avea castig de cauza
Mult succes!! Sa ne scrii peste doi ani.
Teren cu probleme
ioan66
De curand, am cumparat un teren intravilan, intabulat, pentru a-mi construi o locuinta.
Actele le-am facut la notariat, sunt intabulat in cartea funciara, ... (vezi toată discuția)