avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TEREN VANDUT DE 2 ORI DE ACELASI PROPRIETAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TEREN VANDUT DE 2 ORI DE ACELASI PROPRIETAR

X vinde un teren lui y.Y este inscris in registrul agricol,plateste impozitul pt respectivul teren.Y pleaca din tara 9 ani,iar la intoarcere gaseste un alt proprietar,Z,care spune ca a cumparat terenul de la x,in perioada in care y a fost plecat din tara/.Y merge sa plateasca impozitul pt teren si i se spune ca terenul figureaza acum pe numele lui z.ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: TYLER , utilizator 11:47, 30 Aprilie 2007
La cumpararea terenului se face intabulare?
Daca nu cel ce face primul intabularea e proprietar:((
Ca sa vinzi un teren sau imobil ai nevoie de un extras c.f., care este valabil x zile; dupa expirarea termenului acel extras nu mai poate fi folosit la notariat. In baza aceluiasi act ,numai la notariat se face efectiv vanzarea, respectiv cumpararea, se semneaza in fata notarului si cam atat. Dupa pasul asta urmeaza intabularea in cazul tau la Registrul Agricol, si vei figura tu pe acel extras C.F.Daca nu ai urmat pasii astia ai facut o mare greseala iar terenul de care spui s-ar putea sa fie revandut de fostul proprietar chiar si la mai multe persoane care stau linistiti, nu l-au intabulat, iar asta inseamna un proces greu care se lasa cu inselaciune.In orice caz nu uita sa faci nu numai o actiune civila dar si o reclamatie la Parchet pt ca cu toate actele in mana in civil poti pierde chiar si la apel, dar in penal prin Parchet nu se intampla asa ceva si dupa vreuo 2 ani vei avea castig de cauza
Mult succes!! Sa ne scrii peste doi ani.
Operatiunea nu s-a facut la notar? Trebuia sa se faca intabularea in C.F. Daca Z si-a intabulat terenul el este proprietar.
Intabularea nu se face la Registrul Agricol ci la C.F.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa punere in posesie l 18 romeoproiectare romeoproiectare Buna ziua ! Vin cu rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii. Am cumparat in 2010 suprafata de 2300 mp teren cu care m-am intabulat in C.F. ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca loc de act autentic dannagabi dannagabi Buna ziua! Am de-a face cu o problema mai speciala si sper ca ma puteti ajuta. X vinde un teren lui Y, care isi intabuleza dreptul primul. X vinde acelasi ... (vezi toată discuția)
Teren cu probleme ioan66 ioan66 De curand, am cumparat un teren intravilan, intabulat, pentru a-mi construi o locuinta. Actele le-am facut la notariat, sunt intabulat in cartea funciara, ... (vezi toată discuția)