Buna ziua
Sunt casatorita de 12 ani cu un cetatean german,relatia dintre noi nu este una foarte stralucita.Acum 8 ani eu imi faceam actele pentru a-mi lua cetatenia germana,am venit in Romania impreuna cu sotul meu unde am cumparat un teren pe care am construit o casa,actele fiind toate pe numele sotului(notara spunandu-mi ca nu pot figura deoarece nu am nici un act desi eram casatariti).Precizez ca in momentul de fata eu sunt stabilita in Romania si am si cetatenia romana.As vrea sa fiu si eu trecuta in acte dar nu stiu cum pot sa procedez.Va rog daca se poate sa ma ajutati,multumesc!
Terenul fiind luat in timpul casatoriei este bun comun si
sunteti si dvs coproprietara.
Daca veti citi cu atentie actul veti vedea ca se
face mentiune ca cumparatorul este casatorit si ca
se aplica prevederile art. 38 C.fam.
Ceva nu se leaga, daca sotul dvs era la acel moment numai cetatean strain, atunci nu putea deveni proprietar pe terenuri in Romania. Ce anume scrie in contractul de vanzare si cine e inregistrat la cartea funciara?
Oricum, asa cum s-a spus si mai sus, toate bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt comune, inclusiv acel teren. Ce scrie in acte e mai putin important, dar in principiu trebuia sa scrie macar (la cumparator) ca e casatorit cu X.