avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe si impozite achitate la notar cu ocazia ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe si impozite achitate la notar cu ocazia vanzarii-cumpararii unui teren

Stiu ca cumparatorul unui bun imobil are obligatia achitarii taxelor notariale,dar nu cunosc baza legala pe care se percepe vanzatorului,tot la notariat,un impozit(pe ce impozit ?)de 2% din cuantumul pretului.Daca stii,te rog,ajuta-ma.Exista si categorii de persoane exceptate de la plata acestui impozit ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:55, 12 Mai 2007
Nu are aceasta obligatie, e la latitudinea paRTILOR:))
Trebuie facuta deosebirea dintre taxe notariale si impozit.Daca taxele notariale s-au platit de catre cumparator,ca urmare a intelegerii partilor,acest IMPOZIT (de 2%)care a cazut in sarcina vanzatorului (asa cum sustine notarul ca este OBLIGATIA vanzatorului) ce act normativ il reglementeaza ?
pai stiam ca nu se aplica impozit daca e trecut de 3 ani#-o
Cred ca va referiti la trecerea a 3 ani de zile de la data cand vanzatorul a devenit proprietar.In cazul prezentat vanzatorul a fost proprietar din 1994 pana in 2007 (aprilie)cand a instrainat terenul extravilan.Reglementarea privind cei 3 ani de cand a intrat in vigoare ?Ii stiti si nr.?
da ai sesizat corect/

Alte discuții în legătură

Taxa catre stat ContSters56818 ContSters56818 In urma vanzarii unui imobil,care sunt taxele care se platesc catre stat de catre vanzator,respectiv cumparator? (vezi toată discuția)
Partaj succesoral dupa parinti adrian67_sv adrian67_sv am o rugaminte: care sunt pasii ce trebuie parcursi pentru partajul succesoral, dupa ce a decedat si al doilea parinte? ce taxe sunt de platit, daca sunt ... (vezi toată discuția)
Cat ma costa actele pt un apartament popamaryi popamaryi Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu : cat ma costa actele unui apartament de 40mp decomandat confort2,in drumul taberei,de 35000 e. cat ma costa ca si ... (vezi toată discuția)