avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat ma costa actele pt un apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat ma costa actele pt un apartament

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu :
cat ma costa actele unui apartament de 40mp decomandat confort2,in drumul taberei,de 35000 e.
cat ma costa ca si cumparator ?
cat costa ca si vanzator?
ideea este ca eu trebuie sa platesc toate onorariile notarului!
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 19:20, 27 August 2010
de obicei costurile sunt suportate de catre cumparator.
cel mai simplu ar fi sa ajungeti la un birou notarial si sa puneti aceste intrebari.
Exista doua componente:
1. taxele de carte funciara (intabularea), care se calculeaza procentual din pret, si
2. onorariul notarului, care difera de la un notar la altul.

Intr-adevar, pentru a putea obtine o informatie clara va trebui sa intrebati chiar notarul. Preferabil mai multi notari, ca sa aveti de unde alege. In cazul in care platiti prin credit, banca va solicita alegerea unui notar agreat, insa le puteti cere lista si intreba pe mai multi.
si impozitul pe transferul proprietatii, art. 77^1 cod fiscal dar pe care vanzatorul este obligat sa-l achite si care se incaseaza tot de notar.
(1) La transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datoreaza un impozit care se calculeaza astfel:
a) pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobandite intr-un termen de pana la 3 ani inclusiv:
- 3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv;
b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobandite la o data mai mare de 3 ani:
- 2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.
cu aproximatie-3000 RON datorati impozit pe transferul proprietatii , daca va angajati sa achitati si datoriile vanzatorului, la care se adauga onorariul notarului , care poate fi in cazul dvs. de 2000 RON, la care se mai adauga intabularea daca nu a fost tacuta, aproximativ 1000 RON.
Mult succes.
Atentie!
(2) Impozitul prevazut la alin. (1) nu se datoreaza in urmatoarele cazuri:
b) la dobandirea dreptului de proprietate cu titlul de donatie intre rude si afini pana la gradul al III-lea inclusiv, precum si intre soti.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
Gabriel Trifu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri vanzare -cumparare apartament floradia floradia Buna ziua, acum cativa ani am cumparat un apartament, prin credit imobiliar. Actele nu au fost intocmite pe numele meu, insa toate ratele le-am achitat eu . ... (vezi toată discuția)
Taxa catre stat ContSters56818 ContSters56818 In urma vanzarii unui imobil,care sunt taxele care se platesc catre stat de catre vanzator,respectiv cumparator? (vezi toată discuția)
Taxa cumparare teren agricol badguygoodguy badguygoodguy As dori sa cumpar de la tatal meu un teren agricol ,aflat in ceva sat, de 1.5 hectare. As dori sa stiu cam cati bani as avea nevoie inainte sa intru pe ... (vezi toată discuția)