avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sora mea se afla in divort.In urma cu 2 ani s-a nascut copilul,de care tatal nu s-a interesat deloc,necontribuind nici afectiv nici financiar la cresterea lui,avand tot de aprox 2 ani o amanta in Hunedoara si locuind acolo cu ea.Tatal venea acasa maxim 3 zile pe luna si atunci provoca scandal si abuza de bauturi alcoolice.Intrebarea noasra este cum poate se-i ofere un timp minim petrecut cu minorul si mai ales cum poate sa il impiedice pe acesta sa duca copilul la mama sa,care este o fire violenta,recalcitranta si in mod clar o influenta negativa asupra copilului.Mentionez ca sora mea are un certificat medico-legal si un proces penal cu soacra pt agresiune. Va multumesc anticipat. Numai bine.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:16, 5 Iunie 2010
Toate cele aratate de dvs,trebuiesc probate in instanta de judecata cu acte,interogatoriu,martori,ancheta sociala,alte probe acceptate de lege.
Instanta va analiza probatoriile administrate de parti in sustinerea si respectiv,in combaterea actiunii si se va pronunta.
Ar fi indiciat sa ii stabiliti prin hotarire judecatoreasca un program de a avea legaturi personale cu copilul dar numai la domiciliul dv,data fiins sityuatia prezentata
Daca tatal nu a solicitat printr-o cerere reconventionala stabilirea unui program de vizita al minorului, nu aveti de ce sa va faceti griji. Daca insa, acesta are o astfel de cerere atunci, singura solutie este angajarea unui avocat care, prin metodele legale va sti cum sa apere interesele reclamantei in acest sens. Totul depinde de probatiune. ;)
Ce se poate face ca tatal sa nu poata petrece timp cu copilul in varsta de 2 ani fara supravegherea mamei? Are o conduita imorala,este depresiv si abuzeaza de bauturi alcoolice. Va multumesc anticipat,numai bine!
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
Lukasss, utilizator
Relatiile parintelui cu copilul nu pot fi intrerupte,atata timp cat acesta printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila nu este decazut din drepturile parintesti. Daca parintele care il are in intretinere formuleaza dupa caz,dar si dovedeste cu probe sustinerile dvs,cerere reconventionala sau inatampinare privind restrangerea acestor drepturi,.aceasta cerere/intampinare poate fi admisa la pronuntarea sentintei

Alte discuții în legătură

Vizite anilabi anilabi O mamica poate obtine in instanta vizita asistata? Exista asa ceva? Poate tatal sa petreaca timpul cu copilul doar in prezenta mamei? Daca dovedesc in ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra copilului cocancl cocancl Buna, Recent eu si sotia mea ne-am despartit, ea avea un copil dintr-o alta casatorie, care a fost trecut ulterior pe numele meu, nu a fost adoptie inca, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua fratele meu e in divort cu sotia,din cauza ca nu s ... hanah hanah Buna ziua Fratele meu e in divort cu sotia,Din cauza ca nu s au inteles dureaza mult.Ea a plecat de acasa de aproape un an deoarece avea amant si a vrut sa ... (vezi toată discuția)