avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort,in conditiile in care sotul a introdus divort ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort,in conditiile in care sotul a introdus divort pentru ca a cunoscut o avocata

Am si eu o rugaminte petru care astept raspunsurile Dvs. Am o neclaritate in privinta actiunii de divort introduse de sotul meu dupa 20 de ani de casatorie. A doua zi de Paste mi-a comunicat ca vrea sa divorteze,sa fie liber,in conditiile in care nu ne-am certat si nu ne-am jignit in toti acesti ani. Mi-a spus ca vrea sa ramanem cu amintirea celor 20 ani petrecuti impreuna si sa ramanem prieteni. Cum se poate asa ceva cand parca m-a lovit in moalele capului?Avem doi copii impreuna,un baiat de 18 ani si o fata de 17 ani. Mi-a motivat initial ca din cauza copiilor a luat aceasta decizie ptr ca nu il asculta,apoi ca avem credite impreuna .V-om vorbi si despre credite ,dar nu acum. Ceea ce am aflat dupa ce mi-a comunicat decizia lui m-a facut sa apelez la Dvs. Face naveta la Bucuresti,zilnic,si a cunoscut o avocata cu 3 ani mai mare decat el,care nu afost casatorita niciodata si care are un trecut nu tocmai frumos. A despartit foarte multe familii,iar pe soti i-a reprezentat in instanta ,le-a tocat banii,apoi i-a parasit. Deja am cunoscut o parte dintre aceste sotii-victime si as vrea sa stiu cum o pot ataca eu pe doamna avocat separat de acest proces care el vrea sa fie amiabil.
As vre sa adaug ca intre timp sotul meu a parasit domiciliu conjugal.S-a mutat intr-un alt apartament ca sa-si puna ordine in ganduri si sa se linisteasca,asa a motivat el in fata copiilor. Il pot ataca in instanta cu parasirea domiciliului conjugal?Astept raspunsuri
Va multumesc mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:00, 30 Mai 2010
chestiunea cu procesul pt. ca "s-a interpus" intre dv. si sot, este total nereala.
la barou nu veti rezolva nimic, nu va fi sanctionata pt. asa ceva, e o problema personala nu profesionala.
cel mai bine ar fi sa "ii deschideti" ochii sotului, prezentandu-i faptele anterioare ale avocatei...
buna dimineata,
in primul rand, dupa cum un conflict nu poate exista numai daca avem cel putin doua parti implicate, tot asa nici un divort, sau o actiune de acest fel, nu poate exista cu o invinuire exclusiva a uneia din parti. Daca un cuplu ajunge la divort, intr-un fel sau altul, este vina ambelor parti, nu doar a uneia dintre acestea.
In ceea ce priveste avocata, cred ca daca acele cupluri (care ziceti ca le-a despartit), ar fi fost in regula, s-ar fi iubit, ar fi fost unite si fara probleme majore, avocata noastra nu ar fi reusit sa le desparta.Nu stiu cum sa va spun, dar nu barbatul este intotdeauna vinovat si exclusiv, mai suntem si noi, nu ???
Oricum, nu aveti ce-i face avocatei si nici lui.Si daca tot vrea sa plece, lasati-l sa plece...;) dragoste cu forta nu se face...De multe ori libertatea care si-o doresc unii (unele), este in final mai mare robie decat cred ca au avut in casatorie...:confused:
Casatoria e intr-un fel ca si plasa de muste pe care o punem in geam...cele care sunt in interior vor sa iasa afara si cele care sunt afara vor sa intre in interior...
va doresc rabdare si multa intelepciune...nu va risipiti eforturile unde nu merita...
I-am expus aceste probleme ,i-am spus ca-i fac si cunostinta cu aceste persoane,dar mi-a comunicat ca deocamdata nu il intereseaza si crede ca este cea mai buna decizie pe care o poate lua la acest moment.Mi-a comunicat ca in bratele ei isi gaseste linistea,nu stiu ce alta liniste ar mai putea gasi ,pentru ca eu nu l-am suspectat niciodata si poate tocmai aici am si eu o parte de vina:spalat,calcat,meniuri alese , nu l-am intrebat unde pleaca si de unde vine,pentru ca mi s-a parut important sa am incredere in barbatul pe care il iubesc.
... ori aveti rabdare si intelegere pana, eventual, mai tarziu, isi va da seama de "calitatile" avocatei,
sau, daca sotul deschide divortul, atunci nu veti putea sa va opuneti.
Aintrodus deja actiunea de divort pe 15 aprilie,pe 23 aprilie am primit citatia,cu termen 9 septembrie.Puteti sa ma lamurite de ce cand am cautat pe site-ul judecatoriei numarul de dosar nu mi-a aparut? Apar toate dosarele cu numere depuse inainte de aintroduce el actiunea,apar si cele depuse dupa el,numai al meu nu. Care ar putea fi explicatia?

Alte discuții în legătură

Respingere actiune de divort cernatvioleta cernatvioleta daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea ... (vezi toată discuția)
Divortul ca moft DavidR DavidR Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in situatia mea divortul cerut de sotie va fi considerat un moft de catre judecator, sau nu. Faptele sunt urmatoarele: ... (vezi toată discuția)
Sa fie posibil? anton_vasilescu anton_vasilescu buna tuturor! este posibil ca sotia mea sa intenteze actiune de divort doar pentru ca vrea sa plece in strainatate (permanent)? si daca ar fi (nu are nimic ... (vezi toată discuția)