avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort,in conditiile in care sotul a introdus divort ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort,in conditiile in care sotul a introdus divort pentru ca a cunoscut o avocata

Am si eu o rugaminte petru care astept raspunsurile Dvs. Am o neclaritate in privinta actiunii de divort introduse de sotul meu dupa 20 de ani de casatorie. A doua zi de Paste mi-a comunicat ca vrea sa divorteze,sa fie liber,in conditiile in care nu ne-am certat si nu ne-am jignit in toti acesti ani. Mi-a spus ca vrea sa ramanem cu amintirea celor 20 ani petrecuti impreuna si sa ramanem prieteni. Cum se poate asa ceva cand parca m-a lovit in moalele capului?Avem doi copii impreuna,un baiat de 18 ani si o fata de 17 ani. Mi-a motivat initial ca din cauza copiilor a luat aceasta decizie ptr ca nu il asculta,apoi ca avem credite impreuna .V-om vorbi si despre credite ,dar nu acum. Ceea ce am aflat dupa ce mi-a comunicat decizia lui m-a facut sa apelez la Dvs. Face naveta la Bucuresti,zilnic,si a cunoscut o avocata cu 3 ani mai mare decat el,care nu afost casatorita niciodata si care are un trecut nu tocmai frumos. A despartit foarte multe familii,iar pe soti i-a reprezentat in instanta ,le-a tocat banii,apoi i-a parasit. Deja am cunoscut o parte dintre aceste sotii-victime si as vrea sa stiu cum o pot ataca eu pe doamna avocat separat de acest proces care el vrea sa fie amiabil.
As vre sa adaug ca intre timp sotul meu a parasit domiciliu conjugal.S-a mutat intr-un alt apartament ca sa-si puna ordine in ganduri si sa se linisteasca,asa a motivat el in fata copiilor. Il pot ataca in instanta cu parasirea domiciliului conjugal?Astept raspunsuri
Va multumesc mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:00, 30 Mai 2010
as vrea sa stiu cum o pot ataca eu pe doamna avocat separat de acest proces care el vrea sa fie amiabil.
Am auzit ca as putea sa-i deschid ei proces separat pentru ca s-a interpus intre doi soti ,dar nu stiu daca este adevarat.Pot sa o reclam la Baroul Bucuresti si ce probe trebuie sa aduc?

Nu aveti cum si nu veti face decat sa va faceti dv. de ras, din pacate....
Dragoste cu sila nu se poate, iar iubirea dintre doi adulti, chiar casatoriti cu alte persoane nu poate fi obstructionata prin reclamatii la locul de munca al fiecaruia dintre amanti.
Eu sunt impotriva acestor relatii din afara casatoriei dar, daca dragostea e mare, ce poti face? Va recomand doar sa aveti o discutie cu sotul dv., sa vedeti daca se mai poate repara ceva din casnicia dv. de 20 de ani si, daca nu, mergeti inainte cu demnitate. Nu va umiliti, nu va coborati la un nivel care sa nu va faca cinste!
Cu privire la faptul ca ati primit citatie si, introducand in Ecris, numarul de dosar nu l-ati identificat pe portal.just.ro, va recomand sa mai incercati iar daca tot nu-l veti gasi, mergeti la arhiva Judecatoriei emitente si solicitati sa va confirme nr. de dosar, partile si termenul de judecata. Va recomand ca, in situatia in care zarurile au fost aruncate, sa va angajati un avocat (chiar si femeie! pentru ca nu toate suntem la fel...). ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere actiune de divort cernatvioleta cernatvioleta daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea ... (vezi toată discuția)
Divortul ca moft DavidR DavidR Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in situatia mea divortul cerut de sotie va fi considerat un moft de catre judecator, sau nu. Faptele sunt urmatoarele: ... (vezi toată discuția)
Sa fie posibil? anton_vasilescu anton_vasilescu buna tuturor! este posibil ca sotia mea sa intenteze actiune de divort doar pentru ca vrea sa plece in strainatate (permanent)? si daca ar fi (nu are nimic ... (vezi toată discuția)