avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plati retroactive CASS, legale ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plati retroactive CASS, legale ?

Am detinut in anul 2005 o asociatie familiala , un AF asadar, in cadrul caruia eu si sotul meu am prestat activitatea de taximetrie. La data de 3 .11. 2005 acest af a fost inchis conform deciziei primarului nr....Acum de curand am primit notificari si eu si sotul meu de la CASS pentru a merge si a ni se calcula contributiile de sanatate datorate conform legii 95/ 2006.
Intrebare: Legea s-a dat undeva prin mai 2006, eu mi-am inchis af ul in noiembrie 2005, cum si cat de legal este ca sa fiu obligata sa platesc niste contributii datorate chipurile dupa o lege data la 6 luni dupa ce eu mi-am inchis afacerea ?
evident ca voi face contestatie, pentru ca ei au socotit acolo 179 de lei contributie datorata, plus 290 de lei penalizari pe anii 2005-2009 ( evident aceste sume inmultite cu 2, pentru ca , nu-i asa suntem 2....)
Cel mai recent răspuns: dya_68 , utilizator 16:06, 30 Mai 2010
Si ORDONANTA DE URGENTA nr. 150 din 31 octombrie 2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, abrogata de Legea nr. 95/2006, prevedea plata contributiei de asigurari de sanatate de catre persoanele care desfasoara activitati independente.
OK.........atunci inteleg ca asa este, si nu are rost sa mai contest nimic.....eventual sa ma bucur ca sumele nu sunt atat de uriase ca ale altora ( am vb cu fosti colegi care au calculate penalitati de ordinul zecilor de milioane de lei vechi.....) , da ????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii cas pentru venitul obtinut pe af ? Irina S. Irina S. Persoana in discutie a avut un CIM incheiat cu AF constituit de familia ei, contract pentru care platea contributii de asigurari de sanatate. La un moment dat ... (vezi toată discuția)
Contributie pentru sanatate alinmarian31 alinmarian31 Buna seara, intampin si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv. In anul 2005 parintii mei au detinut un AF ( firma de familie cu confectii ) si ca asociat am ... (vezi toată discuția)
Problema plata contributie cass pentru o pfa radiata de la orc Herscu Minel Herscu Minel Sotia a primit in data de 29.12.2010 o somatie de la CJAS impreuna cu \"un titlu executor\" pentru plata unei sume de 2400 lei, reprezentand contributie CASS ... (vezi toată discuția)