avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Leg.49/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Leg.49/2010

As dori sa stiu daca Leg.49/2010 art in care se precizeaza : Contractul individual de munca existent inceteaza de drept" la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare", se aplica si in cooperatia mestesugareasca avand in vedere ca membrii cooperatori sunt angajati cu conventie individuala de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 30 Mai 2010
Parerea mea este ca dispozitiile Legii nr.49/2010 sunt aplicabile si in cazul membrilor cooperatori.
Nu cred ca se conventiilor, ele nu sunt contracte de munca. Mai mult, un pensionar poate lucra incontinuare pe baza de conventie. La conventii nu se retine cota pentru pensii obligatoriu, ea este facultativa.
Chiar si in cazul cim care inceteaza de drept la data pensionarii, se poate face alt cim cu pensionarul respectiv, in mediul privat ma refer, nu ma obliga cineva sa nu-l mai angajez.
Conventiile incheiate de catre membrii cooperatori nu sunt conventii civile de prestarii servicii , ci sunt c.i.m. ...de aceea, sunt aplicabile dispozitiile Legii nr.49/2010.

In baza art. 33 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei intre societatea cooperativa si membru cooperator, raporturile de munca se stabilesc in temeiul contractului individual de munca sau al conventiei individuale de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca conf. art. 56 "d" din l.53/2003 modificat. gaby1970 gaby1970 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in aceasta situatie.:\"> In Legea 19/2000 cu modificari si completari ulterioare(inclusiv L49/2010) se mentioneaza ,, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare conventii individuale de munca revisal? ionutt ionutt Buna dimineata! Societatiile cooperative mestesugaresti au obligatia inregistrarii conventiilor individuale de munca cu care sunt incadrati membrii ... (vezi toată discuția)
Codul muncii ONELIN ONELIN Care credeti ca este rationamentul pentru care legiuitorul a modificat prin legea nr.49/2010, litera d) a art.56 din Codul Muncii? Cum inceteaza CIM in cazul ... (vezi toată discuția)