avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită pasii executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

pasii executarii silite

Am si eu o mare rugaminte, poate ma ajutati........ Nu lucrez, nu pt ca nu as vrea, dar nu-mi gasesc nimic, cel putin deocamdata. Tot sper, pun cv-uri peste tot, caut etc.
Rate am.... bani sa le platesc nu. Inevitabil am primit o instiintare precum ca contractul a fost reziliat si s-a declansat procedura de executare silita impotriva mea si a girantilor (toti fosti colegi aflati in aceeasi situati cu mine, fara servici). Se mentioneaza ca au fost calculate si cheltuieli de executare silita. Desi i-am tot sunat si rugat sa ma mai astepte o luna doua poate imi gasesc ceva, nu au mai vrut considerind "ca-i duc cu presul".
Intrebarea mea este: la ce tre sa ma astept in continuare? C-am care sunt pasii pe care ii vor face? Cum ar trebui sa actionez oficial in scris, ca pe cale orala nu am reusit? E drept ca sunt mai bine de 6 luni de cind nu le-am mai dat nimic.
Va rog mult ajutati-ma cu citeva informatii mai detaliate cum ar trebui sa procedez. Le-am spus tot timpul ca-mi recunosc creditul, ca eu il voi plati.... da nu am momentan de unde.....
Va multumesc anticipat!
O zi buna!
Contractele bancare sunt titluri executorii, nefiind necesara investirea. Executorul bancar sau un executor judecatoresc vă va înştiinţa cu privire la începerea executării . Posibil, va trimite si un titlu executoriu în care vor fi indicate sumele datorate cu titlu de debit şi cele cu titlu de majorări de întârziere.
După ce veţi ptimi o astfel de somaţie sau titlu executoriu, vă puteţi adresa instanţei pentru suspendarea executării.
Dat fiind că nu aţi mai efectuat nici o plată şi nici nu i-aţi notificat în scris cerând o eşalonare, este dreptul lor să vă execute silit.
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
Ariadna Gorea, Avocat
Inainte de toate, la momentul cand ati ramas fara un loc de munca, trebuia avizata banca pentru a gasi impreuna o solutie de reesalonare sau stabilirea unei perioade de gratie. Faptul ca le-ati comunicat prin telefon de nenumarate ori ca veti plati candva a dus la o si mai mare neincredere din partea bancii.
Trebuia sa va prezentati la banca penru a arata ca sunteti de buna credinta si incercati sa gasiti solutii.
Acum este destul de tarziu pentru a gasi solutii dar eu tot as incerca.
Avand in vedere ca vor sa-si recupereze banii, poate vor intelege situatia si va propun o refinantare prin care sa-si recupereze debitul. Acest lucru presupune o datorie si mai mare a dvs. catre ei dar poate o perioada mai lunga de rambursare, timp in care veti gasi un loc de munca.

Numai bine.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dana tudor dana tudor am un credit de nevoi personale la banca raiffesen nu am mai platit datorita ramanerii fara servici si eu si sotul creditul este din 2006 banca nu mi-a trimis ... (vezi toată discuția)
Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)