Buna ziua
As dori sa stiu care este formularea unei cereri de demisie pentru urmatoarea situatie:
De citiva ani de cind lucrez la actualul loc de munca am in fiecare an zile de concediu neepuizate plus zile aferente anului in curs din cauza faptului ca nu ma lasa sa lipsesc mai mult de 2-3 zile. Nu pot merge la doctor, nu pot merge intr-o statiune, sunt epuizata. Aproape in fiecare zi trebuie sa duc si sa iau acte si bani de la banca si trebuie sa fiu si la dispozitia contabilului pentru tot ce inseamna intocmirea lucrarilor de care care el raspunde deoarece nu stie sa lucreze la calculator. De foarte multe ori si la sfirsitul programului trebuie dus sau luat ceva de la banca. Contabilul nu si-a luat concediu de 2 ani si nici nu vrea sa isi ia. Ceilalti se multumesc cu salariile care le au si accepta situatia (au salarii de 3-4 ori mai mari ca al meu, eu avind 1000 RON). Seful face crize cind aude ca vrea cineva concediu.
La aceasta data cind va scriu am neefectuate 15 zile de concediu de anul trecut si 12 de anul acesta.
Doresc sa plec de la acest loc de munca cit mai repede si cu zilele de concediu efectuate si cu preavizul facut.
In contractul de munca sunt prevazute 4 ore ca operator calculator si 4 ore operator casier. M-am plins sefului si a spus ca nu are cine sa faca treburile cit lipsesc eu si printre picaturi sa imi rezolv si problemele cu doctorul si cu odihna.
Va multumesc.
1. Ar fi bine daca ati face o sesizare la ITM cu toate aceste probleme spuse aici.
2. Va dau mai jos un model de notificare a demisiei dar trebuie sa stiti urmatoarele:
- nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj;
- demisia nu se aproba de catre angajator, se ia la cunostinta de ea si se intocmesc actele de incetare a contractului individual de munca (CIM);
- demisia o faceti in dublu exemplar, o depuneti la secretariat si luati numar de inregistrare si pe exemplarul care ramane la dvs;
- veti acorda angajatorului un preaviz de 15 zile calendaristice, perioada in care va veti duce zilnic la serviciu.
3. Va redau ce spune Codul muncii in legatura cu demisia:
Art. 79. - (1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
4. Model notificare demisie:
Catre,
S.C. _______________________
Domnule Administrator,
Subsemnatul(a) ___________angajat(a) in functia/meseria _________
la comp. ___________________ , prin prezenta notificare va comunic incetarea contractului individual de munca prin demisie, conf. art. 79 ( ) din Codul muncii.
Perioada de preaviz de 15 zile calendaristice va decurge da la data prezentei pana la data de __________, iar cu data de _______ inceteaza activitatea mea la S.C. _________.
Va rog sa procedati la intocmirea documentelor necesare pentru incetarea contractului individual de munca!
Va multumesc mult dar mai fac unele precizari
Lucrez la o institutie bugetara chiar unde este sediul. Directorul economic care a lucrat la noi acum 6 ani a plecat prin demisie. Se ruga seful de el sa nu plece si tot a plecat.
Nu vreau decit sa imi iau aceste zile de concediu si sa plec
Cum imi recuperez cele 27 de zile de concediu ?
1. In perioada de preaviz, daca angajatorul este de acord, va puteti lua CO (o parte din cele 27 de zile).
2. Restul de zile de CO (sau chiar toate cele 27 de zile) vor fi compensate in bani, indiferent de modul in care va inceteaza contractul individual de munca. Este dreptul dvs. legal.
Demisie
danik28
sunt angajata la un birou notarial (secretara), intentionez sa-mi dau demisia incepand cu data de 01 septembrie, intrucat voi pleca din tara impreuna cu sotul ... (vezi toată discuția)
Demisie
auramitrea
buna ziua,
cu ce art treb sa ti dai demisia daca in perioada preavizului vreau sa mi iau concediu de odihna?pt ca pe acest an nu mi am luat concediu.ca ... (vezi toată discuția)