avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... scoala de soferi care functioneaza fara autorizatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

scoala de soferi care functioneaza fara autorizatie

Buna ziua,
Va cer si eu niste sfaturi. Am fost inselati de catre o scoala de soferi din orasul nostru,unde mi- am inscris baiatul. Nu aveam de unde sa stiu ,scoala avea un renume bun si ooarecare vechime in spate,pe langa asta se mai ocupa si cu inmatriculari auto ,nr. auto radieri .etc deci am avut incredere.Pe durata a 2 luni cat a stat copilul acolo a efectuat 10-11 ore de conducere si 2 ore de teorie ,ceva nu era in regula,dar patronul ne-a asigurat ca e totul ok si ca intentioneaza dupa ce termina cu grupa asta sa inchida firma deci se ocupa f bine de cei 5-6 elevi ce-i mai are.Intre timp aflu din patania altor cursanti ceva mai avansati,care s-au prezentat la examenul pt proba scrisa ,ca scoala nu mai avea autorizatie de functionare de 3 lunisi cu toate astea mai inscria si mai pregatea elevi pe drumurile publice(conducere) Binenteles ca ne-am retras dosarul ,dar banii nu stiu cand ii voi recupera si cum ? Unde ar trebui sa merg si ce-ar trebui sa fac in acest caz?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mamaela , utilizator 22:25, 1 Iunie 2010
Aveti posibilitatea sa formulati plangere penala pentru inselaciune impotriva conducerii respectivei societati comerciale,in masura in care aveti posibilitatea sa dovediti cu acte,martori,alte probe, cele sesizate.
Autorizarea si functionarea Scolilor de soferi este facuta de Autoritatea Rutiera Romana (ARR). Depuneti o sesizare la ARR sau puteti face si o plangere penala la Parchet asa cum v-a recomandat distinsul coleg r.gabi.

Va doresc succes !
va multumesc tuturor pt informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere scoala de soferi ContSters308212 ContSters308212 Nu stiu daca s-au mai postat intrebarile aceastea ,da va rog sa-mi raspundeti: Care-i institutii pot reclama scoala de soferi la care m-am inscris, ... (vezi toată discuția)
Carte de munca doar_dana doar_dana Daca lucrezi ca instructor auto la o scoala de soferi si iti platesti singur cartea de munca, ce se intampla in momentul in care nu o mai poti plati pt un timp? (vezi toată discuția)
Facturare la pretul din contract lilianaliliana lilianaliliana Buna ziua. O societate scoala de soferi are prevazut in contractul de scolarizare ca elevul suporta cobustibilul in procent de 100 % . Astfel se taxeaza doar ... (vezi toată discuția)