avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... teava pluviala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

teava pluviala

Pot lega scurgerea de la chiuveta din bucatarie la teava fluviala a blocului?
Am schimbat locul chiuvetei si nua am alta solutie. Este posibil, legal, acest lucru?
Conducta pluvială colectează apa provenită de la ploaie. Nu este permis să conectaţi conducta de la chiuveta din bucătărie la conducta pluvială pentru mai multe considerente:
1. apa de ploaie se scurge direct în râu, fără să mai fie filtrată prin fosa septică etc.;
2. apele menajere sunt tratate în bazine speciale înainte de ajunge înapoi în mediu.
Deci nu este legal din punct de vedere al normelor care se referă la protecţia mediului.
Nu este normal sa schimbati locul de colectare a apelor uzate de la chiuveta in conducta de colectare a apelor pluviale. Nu este normal, dar daca aveti aprobarea com. executiv in acest sens, eu cred ca se poate - eventual cu suportarea viitoarelor efecte pe care aceasta schimbare ar produce-o. In asociatia noastra avem cateva cazuri ca cel descris de dvs.
@gariadna - pe ce va bazati in legatura cu punctul 1. din postarea de mai sus? Apele se amesteca in primul camin colector aflat chiar langa bloc din mai multe motive printre care unul mai lesne de inteles este ca apa provenita din ploi, uneori au debite destul de mari si curata-spala efectiv canalele stradale imbunatatindu-le functionare, nemaivorbind ca prin amestec cu apa menajera ajuta la diluarea acesteia, astfel ca atunci cand ajunge la statia de epurare sa poata fi prelucrata mai usor.
In râu nu se mai arunca nimic (teoretic) înainte de statia de epurare!
Cuvântul cheie: "teoretic"....:stunned:
Sunt o mulţime de localităţi cu denumire pompoasă de MUNICIPIU, în care conductele care colectează apele menajere deversează direct în râu, în care la prima ploaie torenţială capacele din fontă ale canalelor sunt aruncate la câţiva metri înălţime de "artezienele" create adhoc.
La punctul 1 m-am baza doar pe teorie...:(
Adam Grecu a scris:

... Nu este normal, dar daca aveti aprobarea com. executiv in acest sens...

Cu respect, Comitetul Executiv nu se poate substitui ANRSC si reglemantarilor in vigoare.

Raspunsul corect (legal) este NU sub nici o forma, chiar daca in cele mai multe situatii (98%) apa ajunge tot acolo fie ca este pluviala sau uzata si asta dupa primii metri pe care-i parcurge pe orizontala. :D

Legea spune Nu dar practica actuala contrazice legea asa ca...
@RaDracones
probabil ca ati mai citit si alte subiecte aflate intr-o situatie oarecum asemanatoare in acest forum, asa ca am sa va reamintesc ceea ce spune legea 230/2007 si HG 1588/2007 ... orice decizie a AG si/sau CE poate fi contestata in instanta in termen de 45 de zile de la adoptarea ei si este obligatorie pina la anularea ei in instanta. ceea ce inseamna ca aces decizie este obligatorie, chiar daca este ilegala, pina se pronunta instanta asupra legalitatii ei
mi se pare bizara aceasta situatie si de aceea cred ca cenzoruuil ar trebui sa i se impute eventualele pagube aduse proprietarilor de o decizie ilegala. spun asta pentru ca el trebuie sa contrasemneze deciziile ca fiind legale, aceasta fiind una din atributiile acestuia ;)

Alte discuții în legătură

Autorizare punct de lucru ii LacatusIonela LacatusIonela daca vreau sa deschid o intreprindere individuala pt.vidanjari imi trebuie si punct de lucru? (vezi toată discuția)
Racordare masina spalat rufe la conducta pluviala NWA84ro NWA84ro Buna ziua, Imi renovez apartamentul dintr-un bloc din \'77 si am dilema racordarii masinii de spalat rufe la conducta pluviala. Atat presedintele ... (vezi toată discuția)
conducta de apa menajera vs apa pluvială . buna ziua, vreau sa știu baza legala care interzice ca, intr-un ... madelena-elena madelena-elena Buna ziua, vreau sa știu baza legala care interzice ca, intr-un condominium, sa existe aceeași conducta pt evacuarea apei menajere și a apei pluviale ... (vezi toată discuția)