avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... teava pluviala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

teava pluviala

Pot lega scurgerea de la chiuveta din bucatarie la teava fluviala a blocului?
Am schimbat locul chiuvetei si nua am alta solutie. Este posibil, legal, acest lucru?
carol_lorac a scris:

@RaDracones
probabil ca ati mai citit si alte subiecte aflate intr-o situatie oarecum asemanatoare in acest forum, asa ca am sa va reamintesc ceea ce spune legea 230/2007 si HG 1588/2007 ... orice decizie a AG si/sau CE poate fi contestata in instanta in termen de 45 de zile de la adoptarea ei si este obligatorie pina la anularea ei in instanta. ceea ce inseamna ca aces decizie este obligatorie, chiar daca este ilegala, pina se pronunta instanta asupra legalitatii ei
mi se pare bizara aceasta situatie si de aceea cred ca cenzoruuil ar trebui sa i se impute eventualele pagube aduse proprietarilor de o decizie ilegala. spun asta pentru ca el trebuie sa contrasemneze deciziile ca fiind legale, aceasta fiind una din atributiile acestuia ;)

:hm: cenzorul ??? daca nu ma insel cenzorul e de specialitate contabil, raspunde de corectitudinea inregistrarilor contabile nu de corectitudinea deciziilor ;) :fight:

Pe de alta parte, Presedintele este reprezentatul Asociatiei, unicul in masura sa-si puna semnatura pe un contract sau orice alt act oficial emis de asociatie, ceea ce dupa mine inseamna mai toata raspunderea LEGALA a ceea ce se intampla in asociatie. Mergand in continuare pe aceasta logica Presedintele trebuie sa fie cel care vegheaza la respectarea legilor acestei tarisoare, cu alte cuvinte sa fie cel care destupa mintea celor care nu pricep ca democratia are si reguli :D

Corect?! :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2010
RaDracones, utilizator
@RaDracones
Stimate domn, prevederile art 33 alin 1 din Legea 230/2007 cu privire la atributiile cenzorului sunt foarte clare:
Art. 33. - (1) Cenzorul sau comisia de cenzori a asociaţiei de
proprietari are, în principal, următoarele atribuţii:
a) verifică legalitatea actelor şi documentelor, a hotărârilor,
deciziilor, regulilor şi regulamentelor;
b) verifică execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli;
c) verifică gestiunea financiar-contabilă;
d) cel puţin o dată pe an, întocmesc şi prezintă adunării
generale rapoarte asupra activităţii lor şi asupra gestiunii asociaţiei
de proprietari, propunând măsuri.
Armenteros a scris:

Art. 33. - (1) Cenzorul sau comisia de cenzori a asociaţiei de
proprietari are, în principal, următoarele atribuţii:
a) verifică legalitatea actelor şi documentelor, a hotărârilor,
deciziilor, regulilor şi regulamentelor;
...

:hm:

Mai mult ca sigur legiuitorul s-a referit la partea financiar-contabila, chiar daca a lasat treaba un pic in coada de peste.
Altfel... cenzorul devine Mafalda iar juristii pot sa-si schimbe meseria B-) nu :-/ ;)
RaDracones a scris:

Mai mult ca sigur legiuitorul s-a referit la partea financiar-contabila, chiar daca a lasat treaba un pic in coada de peste.
Altfel... cenzorul devine Mafalda iar juristii pot sa-si schimbe meseria B-) nu :-/ ;)

Nu stiu ce a vrut sa spuna legiuitorul, motiv pentru care se aplica ce scrie acolo pana la o noua (ne)lamurire din punct de vedere juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare punct de lucru ii LacatusIonela LacatusIonela daca vreau sa deschid o intreprindere individuala pt.vidanjari imi trebuie si punct de lucru? (vezi toată discuția)
Racordare masina spalat rufe la conducta pluviala NWA84ro NWA84ro Buna ziua, Imi renovez apartamentul dintr-un bloc din \'77 si am dilema racordarii masinii de spalat rufe la conducta pluviala. Atat presedintele ... (vezi toată discuția)
conducta de apa menajera vs apa pluvială . buna ziua, vreau sa știu baza legala care interzice ca, intr-un ... madelena-elena madelena-elena Buna ziua, vreau sa știu baza legala care interzice ca, intr-un condominium, sa existe aceeași conducta pt evacuarea apei menajere și a apei pluviale ... (vezi toată discuția)