avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de colaborare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de colaborare

buna ziua
asi vrea sa stiu daca ma poate cineva lamuri in legatura cu un contract de colaborare
eu locuiesc in italia dar asi vrea sa inchei un contract de colaborare sau de imtermediar cu o firma din romania de termopane
mai explicit eu am aici unde asi putea sa le vand produsele in schimbul unui comision
ce contract ar trebui sa inchei si care este procentul legal de castig â
va multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 21:03, 30 Mai 2010
Contract de colaborare – va constituiti ca PFA in Italia si incheiati contractul cu firma din RO
Ca intermediar ar fi contractul de agent (agentura) numit in Europa contract de reprezentare (comerciala) prin care va asumati obligatia ca in numele si pe seama firmei sa vindeti produsele acesteia pe teritoriul Italiei, in schimbul unui comision.
Sau contract de comision – un mandat comercial fara reprezentare (inscrisul constatator se numeste procura)
Probabil ca ultimul tip de contract ar fi suficient – in ideea ca doriti sa vindeti in Italia unor persoane fizice..

Reglementarea contractului de reprezentare: Legea nr. 509/2002 (M.Of. nr. 581/06.08.2002) – probabil ca a suferit ceva modificari pana acum…

Asteptati, va rog, si alte pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract longinus m longinus m Buna ziua, as avea si eu nevoie de ajutor. Eu sunt asociat unic intr-un srl si urmeaza sa inchei un contract cu o firma ce produce mobila, contract prin ... (vezi toată discuția)
Firma din ue - sediu in romania mik_zoltan mik_zoltan Buna ziua, Colaborez cu o firma de traduceri dintr-o alta tara din UE. Firma respectiva vrea sa-si infiinteze un office in Romania pentru a angaja traducatori ... (vezi toată discuția)
Contract de agentie luizacsinte luizacsinte As dori sa stiu daca se inregistreaza un contract de agentie intre o firma din Romania si una din Italia, unde anume si care ar fi procedura de inregistrare a ... (vezi toată discuția)