avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun propriu sau comun?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun propriu sau comun?

Buna seara!
Contul personal (dintr-o banca X) a sotului SUPRAVIETUITOR...deschis in timpul casatoriei, se introduce in masa succesorala? De fapt banii din acel cont:) se impart si copiilor defunctului sau sunt bun propriu al sotului supravietuitor?
Deasemenea, un autoturism cumparat in timpul casatoriei dar care este pe numele sptului supravietuitor se imparte cu copii defunctului?
Va multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
Sfanta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 21:06, 30 Mai 2010
bunurile dobindite in timpul casatoriei, indiferent de natura lor, intra in cadrul masei succesorale si se imparte conform prevederilor legale mostenitorilor.
Jumatate din cont si din masina intra in masa succesorala si se imparte.
Asa cum v-au spus si colegii de mai sus, ABSOLUT toate bunurile comune ramase de pe urma defunctului se impart.
Asadar, nu conteaza ca titularul acelui cont este sotul supravietuitor, atata timp cat depunerile au fost facute in timpul vietii defunctului.
Iar cat despre autoturism, si acesta a fost dobandit in timpul vietii defunctului, ca bun comun cu sotia, chiar daca titulara de contract este sotul (supravietuitor). Este considerat a fi bun comun si va fi inclus in masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune gimmarian gimmarian Buna dimineata.Va rog spuneti-mi exact cum se imparte o avere dobindita in timpul vietii dupa decesul unuia din soti.Sunt 2 copii urmasi. (vezi toată discuția)
Proceduri si pasi de urmat succesiune letipop letipop este vorba de urmatoarea situatie: cum trebuie sa procedeze copiii legitimi majori in cazul decesului tatalui care este recasatorit de 9 ani, si nu are alti ... (vezi toată discuția)
Testament, donatie?? ContSters93711 ContSters93711 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti care este solutia cea mai potrivita in urmatorul caz: eu si sotul meu avem copii din casatoriile anterioare. Fiecare la ... (vezi toată discuția)