avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... negociere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

negociere pensie alimentara

In urma divortului a fost stabilita prin hotarare judecatoreasca o pensie alimentara fixa pentru doi copii (3 ani si 9 ani). Cei 2 fosti soti au in proprietate un apartament in care acum locuieste mama cu copiii si nu au facut partajul. Este posibil legal sistarea platii pensiei alimentare, pe care tatal o plateste copiilor, pentru o perioada de timp, de comun acord, astfel incat suma de bani sa acopere valoarea unei parti din apartament care ii revine fostului sot ? In acest fel fosta sotie ar deveni unic propritar, fara nicio pretentie ulterioara din partea celuilalt. Mai ales ca in aceasta perioada nu prea se vand case (au un apartament de 4 camere!).Se poate realiza o astfel de intelegere la notar sau in instanta? Precizez ca pensia alimenatara se opreste automat pe statul de plata, tatal fiind bugetar. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:11, 30 Mai 2010
sistarea nu se poate, pentru ca exista o hotarare care este executorie.
Nu , o astfel de intelegere nu poate fi facuta pentru ca ar incalca drepturile celor doi copii :
1.-astfel, pensia stabilita prin hotarare judecatoreasca este un drept stabilit de lege in favoarea celor doi minori,
2.-imobilul in care locuieste mama cu ce doi copii este bunul comun al celor doi fosti soti, astfel o compensare intre 2 pensii stabilite in favoarea minorilor cu contravaloarea a 50% din bunul comun al sotilor nu poate fi facuta deoarece acel bun este achizitionat de cei doi soti in timpul casatoriei, iar cei 50% din bunul comun reprezinta contravaloarea unei contributii in timpul casatoriei, astfel ca cele 2 drepturi, ale sotului cu ale copiilor nu au nici macar o legatura.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si partaj LidiaSchechter LidiaSchechter Parintii nostri au divortat acum 15 ani si nu au facut partaj de bunuri si nici nu au stabilit o pensie alimentara pentru noi doi copii. Din pacate mama ... (vezi toată discuția)
Divort DanielaSaigiu DanielaSaigiu Buna ziua,sunt casatorita de 4 ani si am o fetita de 1 an si 2 luni... intrebarea mea este,in caz de divort,fata ramane cu mine,sau mi-o poate lua tatal ei? ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunic a minorilor vesafloarea vesafloarea buna ziua ,sunt o bunica cu 2 nepoti ...baiatul meu a renuntat la mostenire in favoarea copiilor care au 14 respetiv 12 ani . trebuie sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)