avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie de intretinere pentru minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie de intretinere pentru minor

Buna ziua.

Sunt divortata de cativa ani , iar din casatorie a rezultat un copil, in prezent minor. Fostul sot fiind un an in somaj (ian-dec 2007), a cerut micsorarea pensiei, stabilindu-se la 82ron.
In afara de faptul ca fostul plateste pensia si se intereseaza de copil doar cand isi aduce aminte, in plus el are din ian.2008 serviciu si fara a se prezenta la procesul de majorare a pensiei pt copil, intentat de mine, s-a decis de catre instanta Craiova (iunie 2009) ca el sa plateasca minimul pe economie-120ron (fiind o crestere de la 82ron).

L-am reclamat odata si la parchet si mi s-a raspuns dupa 2 ani ca nu e rea intentie fapta lui, au facut diverse cercetari dar numai faptul ca are serviciu nu l-au descoperit; acest lucru care l-am aflat eu in schimb de la ITM de curand, el figurand cu job pe cartea de munca imediat dupa incheierea somajului in prezent cu 700 ron salariu.

Din spusele si atitudinea lui-dar acest lucru nu il mai pot verifica- firma la care lucreaza ii apartine.

Interesul lui pt copil e aproape 0,alt copil nu mai are, si motiveaza ca e mereu ocupat (face comert cu cartele telefonice).

Cum pot afla daca firma e a lui?
Daca nu ma insel asupra acestui lucru, ce drepturi ii revin atunci copilului ?

Am zis de multe ori ca sa sterg cu buretele trecutul, sa fac ceva ca sa il scot pe fostul sot din drepturile lui parintesti (lucru imposibil) fara sa tin cont de copil, dar cand cel mic imi cere ba una ba alta, imi amintesc ca are si un tata care are obligatia de a-l sustine, cel putin financiar.

Numai cu legea am reusit sa obtin ceva pentru copil.

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:05, 30 Mai 2010
Instanta sesizata cu actiune de majorare a pensiei de intretinere poate sa solicite de la sectia Fianciara,unde isi are sediul societatea acestuia,sa comunice veniturile declarate de societate,urmand ca acestea sa fie avute in vedere la stabilirea pensiei de intretinere.
Din nefericire,Craiova iese intotdeauna in evidenta prin tot felul de "minuni judiciare",iar presa abunda in amanunte picante despre magistratii craioveni
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce procent dintr-un salariu reprezinta pensia alimentara ??? Alla71 Alla71 Ma confrunt cu o problema ,la care va rog ,as dori un ajutor...un raspuns.Sunt divortata cu un copil lasat in grija mea cu hotarare irevocabila.La momentul ... (vezi toată discuția)
Marirea pensiei alimentare Boriss Boriss Am un copil cu fosta prietena ,dupa 2 ani de la stabilirea pensiei alimentare ea a m-a chemat in judecata pentru marirea pensiei copilului.eu nu lucrez de ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil major cu handicap grav permanent gheyakob gheyakob Sunt divorțat, am fiu cu handicap grav permanent de la naștere pentru care am fost obligat sa ii plătesc pensie de întreținere până la ... (vezi toată discuția)