avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interdictie montare antena de satelit in Germania? au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interdictie montare antena de satelit in Germania? au acest drept?

Am o problema din partea asociatiei de propietari legata de montarea unei antene de satelit. Am cumparat acum cateva luni un apartament in Germania(unde locuiesc). Inainte sa cumpar m-am interesat daca pot monta antena de satelit si atat agentul imobiliar cat si propietarul m-au asigurat ca nu sunt probleme in acest sens (chiar si fostul chirias care a locuit a avut antena montata desi era cetatean german si avea si cablu Tv).
La noi nu exista la cablu posibiliatea de a receptiona niciun program romanesc si aceasta este singura solutie de receptionare a posturilor romanesti.
Acum cateva zile am avut o intalnire cu toti propietarii din bloc si s-a discutat si aceasta problema. Le-am adus sa citeasca legea libertatii de informare si hotarari judecatoresti in acest sens, prin care mi se da dreptul sa-mi instalez antena (aceste hotarari dau dreptul cetatenilor straini sa-si monteze o antena de satelit daca nu au alta posibilitate de receptionare a unor programe in limba sa materna). Chiar au fost cetateni turci sau polonezi care au castigat in instanta atunci cand au avut probleme similare, cu toate ca in orasele lor aveau si posturi in limba lor materna.
Cu toate insistentele ei mi-au cerut sa dau jos antena in termen de o luna de zile, ca ei nu sunt de acord. Noi suntem decisi sa ne aparam drepturile noastre, mai ales ca suntem si propietari ai acestui apartament. Am mai locuit si in alte orase ale Germaniei si nu am avut niciodata interdictia de a avea antena de satelit, desi eram chiriasi. Ce parere aveti, ce se intampla daca refuz sa dau jos antena? Au ei mai multe drepturi decat mine?Precizez ca in oras sunt zeci de blocuri unde sunt montate antene de satelit, deci nu este o interdictie in acest oras referitor la acest lucru.
Multumesc si astept raspunsurile dvs de specialitate.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:21, 31 Mai 2010
Cred ca trebuie sa consultati un jurist sau un avocat german pentru ca intrebarea dvs are la baza prevederi din legislatia acelei tari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul montarii antenelor in strainatate andrei_druski andrei_druski Buna! Am si eu niste nelamuriri... doresc sa montez o antena pe acoperisul blocului( in Italia) doar ca nu primesc acordul cum ca locatarii nu ar fi de acord ... (vezi toată discuția)
Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)
Conflict cu asociatia de locatari prisecaru georgian prisecaru georgian Locuiesc in Ploiesti, intr-un bloc cu 10 etaje. Doresc sa instalez o antena tip satelit, insa din balconul locuintei nu se receptioneaza semnal. In ... (vezi toată discuția)