avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... acident circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

acident circulatie

buna ziua. in urma cu cateva zile in timp ce ma deplasam prin localitate cu masina, la o distanta de 5-6 m, de dupa o masina mi-a sarit in fata un copil. am tras brusc de volan si am franat intrand cu toata masina pe banda opusa. copilul a continuat sa fuga si s-a lovit de aripa stanga fata a masinii care se oprise (aveam sub 40 km /h). a cazut un fund dupa care s-a ridicat si a fugit inapoi pe trotuar, am coborat, am luat copilul impreuna cu tatal sau si l-am dus la spital unde dupa investigatii si radiografii(a stat in spital doua zile) s-a constatat ca nu are absolut nimic.a urmat procedura cu politia unde am fost la declaratii impreuna cu o persoana care a vazut totul.
intrebarea mea este daca parintii copilului pot sa-mi ceara bani si ce mi se mai poate intampla (politisti mi-au spus verbal ca sunt nevinovat si nu mi-au dat nici macar amenda).
Buna ziua !
Avand in vedere ceea ce spuneti, tinand cont de prevederile codului rutier si zilele de ingrijiri medicale acordate copilului, consider ca nu puteti fi tras la raspundere intrucat se pare ca vina apartine in exclusivitate partii vatamate( copil). In acest sens , va sfatuiesc sa nu cedati unor presiuni venite din partea parintilor acestuia, daca desigur( tin sa subliniez), vina nu apartine si dumneavoastra.
Cu stima !
Multumesc mult domnule Zaharia. Cetatenii respectivi sunt de etnie roma si va dati seama ca presiunile deja au inceput. Eu chiar am vrut sa le dau 100 lei asa din solidaritate (ca i-am vazut amarati si mi-a parut rau de copil) si m-au refuzat ca ei vor 1000 -1500 lei.
daca esti nevinovat pentru ce sa le dai?ai fost la politie,ti-au spus ca esti nevinovat ai procedat corect ca l,ai dus la spital ai fost la politie...pe mine nici nu m-ar mai interesa de treaba asta!!!succes
mari0779 a scris:

Multumesc mult domnule Zaharia. Cetatenii respectivi sunt de etnie roma si va dati seama ca presiunile deja au inceput. Eu chiar am vrut sa le dau 100 lei asa din solidaritate (ca i-am vazut amarati si mi-a parut rau de copil) si m-au refuzat ca ei vor 1000 -1500 lei.


:offtopic:
Aplicati zicala: "Nemultumitului i se ia darul"
multumesc pentru incurajari, chiar am nevoie

Alte discuții în legătură

Parasirea locului accidentului-greseala copilareasca ContSters374074 ContSters374074 In data de 13 august 2015 veneam acasa cu masina.Intr-o curba usoara la stanga era oprit un taximetru.In spatele masinii de tip taximetru era soferul, o ... (vezi toată discuția)
Accident doru24 doru24 Buna ziua, in luna ianuarie am avut un eveniment rutier,ma aflam in curtea unei scoli descarcam marfa dupa ce am terminat de descarcat m am urcat in masina si ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima usoara anays18 anays18 Buna ziua! Am o intrebare catre specialisti .datele problemei sunt: am avut un accident cu o victima usoara ,am lovit un copil cu lateralul masinii ,eram ... (vezi toată discuția)