buna ziua. in urma cu cateva zile in timp ce ma deplasam prin localitate cu masina, la o distanta de 5-6 m, de dupa o masina mi-a sarit in fata un copil. am tras brusc de volan si am franat intrand cu toata masina pe banda opusa. copilul a continuat sa fuga si s-a lovit de aripa stanga fata a masinii care se oprise (aveam sub 40 km /h). a cazut un fund dupa care s-a ridicat si a fugit inapoi pe trotuar, am coborat, am luat copilul impreuna cu tatal sau si l-am dus la spital unde dupa investigatii si radiografii(a stat in spital doua zile) s-a constatat ca nu are absolut nimic.a urmat procedura cu politia unde am fost la declaratii impreuna cu o persoana care a vazut totul.
intrebarea mea este daca parintii copilului pot sa-mi ceara bani si ce mi se mai poate intampla (politisti mi-au spus verbal ca sunt nevinovat si nu mi-au dat nici macar amenda).
Infr.de vatamare corporala din culpa se pune in miscare la plangerea prealabila si in acest caz la plangerea formulata de parinti .Parintii pot cere orice,este un drept constitutional dar dvs.nu sunteti obligat sa si dati curs cererii.Numai instanta de judecata obliga in urma unei condamnari definitive.
Accident
doru24
Buna ziua, in luna ianuarie am avut un eveniment rutier,ma aflam in curtea unei scoli descarcam marfa dupa ce am terminat de descarcat m am urcat in masina si ... (vezi toată discuția)