avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parasirea locului accidentului-greseala copilareasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parasirea locului accidentului-greseala copilareasca

In data de 13 august 2015 veneam acasa cu masina.Intr-o curba usoara la stanga era oprit un taximetru.In spatele masinii de tip taximetru era soferul, o femeie si 2 copii,lucru constatat ulterior deoarece portbagajul taximetrului era ridicat ceea ce m-a impiedicat sa observ persoanele din spatele acestuia.
In prima faza,copilul cel mare mi-a taiat calea,am franat si l-am evitat,dupa care am inceput sa imi reiau drumul.Fiind incepator si cu o masina mare (Fiat Ducato 3.5 tone )am vrut sa ma asigur ca nu am lovit taximetrul.In acel moment m-am uitat in oglinda din stanga si am vazut o femeie cu un copil in brate care plangea.Am oprit de indata si am intrebat ce s-a intamplat. Mi s-a spus ca fiul ei a cazut si eu nu am nicio vina( La reconstituire am aflat ca baiatul s-a impiedicat iar in cadere a pus palmele pe masina mea,in partea din spate dintre roata si stopuri, iar in momentul in care am trecut s-a invartit si a suferit o fractura). Ca participant la trafic m-am oferit sa duc copilul la spital,chiar daca doamna a refuzat acest lucru.
Am mers acasa,am luat bani pentru radiografie (deoarece femeia mi-a spus ca nu are) si un prosop rece pentru a-i ameliora durerea copilului care se lovise la picior.
Am mers cu femeia la spital,unde a declarat la urgente ca fiul ei a cazut. Am asteptat radiografia .M-am asigurat ca baiatul este in regula, i-am lasat numarul meu de telefon doamnei , in cazul in care o mai pot ajuta cu ceva , dupa care am plecat acasa.
A doua zi m-am trezit santajat de bunica victimei care mi-a spus ca daca nu ii dau 500 de lei pana a doua zi, va schimba declaratia de la spital si va spune ca a fost accident. In acel moment am mers la politie si am declarat un posibil accident.Am mers la reconstituire impreuna cu martorul. Am facut intocmai cum mi-a spus martorul iar politistul de caz a notat ca viteza mea era de maxim 20 km/h, distanta dintre autovehicule fiind si ea foarte mica de circa 1 m, iar copilul punand palmele pe masina a amortizat impactul.De aceea eu m-am bazat in totalitate pe spusele femeii. (*bunica copilului a refuzat sa vina la reconstituire)
Am declarat si la politie ca nu am auzit nimic,doar atat am vazut momentul in care il ridica de jos, si mi s-a spus ca nu intru la vatamare corporala ,dar imi fac dosar penal pentru parasirea locului accidentului.De atunci a inceput calvarul meu cautand solutii pentru a iesi din acesta incurcatura.
In acest moment am dat prima declaratie am facut expertiza la masina si era in regula,urmeaza ca dosarul sa fie preluat de un procuror dupa primirea numarului zilelor de ingrijiri medicale ale copilului.
Cer de la dumneavoastra o solutie deoarece imi patez cazierul cu o fapta pe care nici nu am avut intentia de a o savarsi. Mentionez ca nu am antecedente penale.Astept un sfat din partea dumneavostra. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:56, 20 Noiembrie 2015
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va angajati avocat si orice declaratie veti da sa o dati in prezenta acestuia.
Greu de spus ce va iesi.
Mare sansa ar trebui sa aveti ca sa scapati fara cazier.

La inchisoare insa nu veti ajunge.
Indiferent de sentinta, la un moment dat, fapta o sa dispara din cazier ? In acest caz de poate dispune anularea permisului de conducere ?
Fapta va disparea din cazier la un moment dat.
Permisul foarte probabil se va anula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa comuna amandeal amandeal In ziua de 12 iulie , efectuand manevra de intoarcere a autoturismului , si mergand in marsarier langa trotoarul din stanga , am oprit sa merg apoi in fata . ... (vezi toată discuția)
Santaj dupa acident- vertrebra t12 fracturata marian radu marian radu Salut, Ma poate ajuta cineva cu un raspuns, va rog mult. Am primit un sms de la victima sa zicem ca are Fractura inca 14 zile si vertrebra T12 ... (vezi toată discuția)
Accident auto pagubit Jwjwj Jwjwj Buna seara ! Acum 2 zile am fost implicat intr-un accident auto pe autostrada in care au fost implicate 4 mașini! Eu mă aflam pe banda 2 pastramd distant ... (vezi toată discuția)