avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acordul proprietarilor pt cabinet medical
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acordul proprietarilor pt cabinet medical

Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea:
Pt infiintarea unui cabinet medical este necesar acordul Asociatiei de locatari si/sau acordul locatarilor de pe acelasi palier?
Si, daca un cabiunet medical s-a deschis fara acest acord (sau cu semnaturile locatarilor falsificate...), cui ar trebui sa ii reclam?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:38, 31 Mai 2010
Infiintarea oricarei firme (inclusiv cabinet medical) in condominii necesita acordul asociatiei de proprietari, semnat si stampilat de presedintele asociatiei, precum si acordul prin semnatura al vecinilor direct afectati (palier, sus-jos).

In cazul lipsei acordului proprietarilor direct afectati, acestia pot face o reclamatie la Registrul Comertului unde cabinetul a fost inregistrat, iar daca semnaturile sunt falsificate este fapta penala (fals si uz de fals).
Va multumesc pt raspuns!
Exista posibilitatea de a accesa on line legislatia unde e prevazut acest lucru ?
Sau, dc nu, unde as putea sa o gasesc?
Cu privire la acordul asociatiei este legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:

Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

In privinta falsificarii semnaturilor este Codul Penal.
Multumesc din nou!
Inca o intrebare conexa:
Acordul proprietarilor, odata obtinut, este valabil permanent sau are un termen limitat de valabilitate? Si ce se intampla dc unii dintre proprietarii care au semnat au decedat si urmasii lor nu mai sunt de acord cu functionarea cabinetului?
Inca o data multumiri anticipate!
Acordul este dat o singura data, prima data.
Cand se intampla evenimentul, urmasii, in cazul ca sunt deranjati, au cateva optiuni printre care reclamatie la comitetul executiv al asociatiei, pentru probleme mai usor de rezolvat, la primarie, in instanta etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)
Cum putem desfiinta societatea de la parterul blocului? LaurPopa LaurPopa Ne confruntam cu o problema si nu stim exact unde sa aflam raspunsul, asadar apelam la cunostintele dvs pt a ne lamuri. Acum 6 ani am semnat, toti locatarii ... (vezi toată discuția)
Magazin in scara blocului cu program non-stop! gipanaul gipanaul De cativa ani, in scara blocului (la parter) s-a deschis un magazin. Blocul nu a fost proiectat pentru spatii comerciale iar pentru a se ... (vezi toată discuția)