avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Banca nu imi scade rata, respectiv dobanda
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Banca nu imi scade rata, respectiv dobanda

Buna ziua!
Am un credit de nevoie personle luat de la Banc Post. In decembrie 2008, la 3 luni dupa ce am luat creditul, dobanda (DAE) a crescut de la 9,95% la 24.14%. Astfel am facut plangere catre OPC prin care a obtinut reducerea DAE de la 24,14% la 16,25%. Totul bine si frumos. Doar ca din decembrie 2008 banca nu a mai scazut dobanzile cu nici un procent macar, in ciuda reducerilor de pe pietele bancare. Ce pot face eu sa imi scada rata. Am sa fac o cerere in primul rand catre ei, dar ce si cum sa argumentez. Va rog sa ma ajutati.

Suma maxima pe care am putut sa o iau la vremea resectiva a fost de 40.000 RON pe o perioada de 10 ani, cu o dobanda variabila. Credit in RON. In ontract se specifica: "Formula de calcul a dobanzii este: produsul dintre soldul creditului, rata dobanzii procentuale si numarl de ile scurs de la data la care a fost datorata rata anterioara impartit la 360 de zile."

3.4 "Dobanda se calculeaza zilnic la soldul contului de credit, considerandu-se anul de 260 de zile" Daca este asa, ratele mele nu ar trebui sa scada luna de luna? Pentru ca eu luna asta am rata de 860 Ron, luna urmatoare 870, luna urmatoare 840 RON,. Si tot asa. Ba urca, ba scade.

Va ultumesc.
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2010
lauricafl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:09, 31 Mai 2010
Se pare că acele clauze din contract sunt interpretabile sau mai bine spus incerte şi în defavoarea consumatorilor.Vă rugăm să vă adresaţi OPC-ului care trebuie să studieze contractul de credit în mod serios şi să vă dea un răspuns competent.
Buna ziua !
Contractul incheiat reprezinta legea partilor . Din ceea ce expuneti dvs. privind formula de calcul a dobanzii necunoscuta este "rata dobanzii procentuale" , care este cuantumul acesteia prevazut in contractul de credit . Este normal ca rata lunara sa se modifice tinand cont de variabilele la care se raporteaza calcularea sa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasari abuzive de banca simonna38 simonna38 Buna seara e ora 23,39 A m un contract de credit de consum din 18.03.2008 care atunci avea DA.=8,5% si DAE=13,74% In oct 2008 am primit alt grafic de ... (vezi toată discuția)
Care este marja? dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Imi cer scuze. Nu am fost destul de explicit. Comletez: Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe :O) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)