Sotia mea lucra ca si pfa (cabinet contabil) si a achizitionat in leasing (pe pfa) un autoturism. Dupa decesul sotiei, eu sotul, am continuat sa platesc ratele de leasing tot pe pfa cabinet contabil. In curand se va incheia perioada de leasing si autoturismul va trebui sa treaca in posesiunea familiei. Acum am declansat procedura de succesiune. Exista vreo reglementare prin care contractul de leasing incheiat pe pfa sa poata fi considerat masa succesorala si daca da, de care ? activ sau pasiv ? Si cum se poate face ca acesta sa revina mostenitorilor ?
Pfa isi inceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului in caz de deces si cu inscrisurile doveditoare orice persoana interesata poate face cerere de radiere la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul de unde isi are sediul profesional.
Este de preferat sa cititi clauzele leasingului in situatia dvs. si sa obtineti certificat de mostenitor, iar ulterior sa purcedeti la alte operatiuni(nu ati dat detalii cu privire la situatia exacta).
Momentan contr de leasing presupune ca pfa este doar utilizatoare , proprietar fiind firma de leasing ,deci inca nu se poate pune problema pasivului mostenirii.
Deces asociat if
Cremona88
Care e cea mai bună soluție in cazul unei IF cu 2 asociați- sotie (80%) , soț (20%) in cazul in care sotul a decedat? Trebuie radiată sau merge direct ... (vezi toată discuția)
Pfa, deces titular
BYL
Ce se intampla cu PFA dupa decesul titularului? Poate PFA face obiectul unei succesiuni sau mostenitorii pot continua sa desfasoare activitatea in vreun fel? (vezi toată discuția)