avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune pfa, mostenire contract de leasing pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune pfa, mostenire contract de leasing pentru auto

Sotia mea lucra ca si pfa (cabinet contabil) si a achizitionat in leasing (pe pfa) un autoturism. Dupa decesul sotiei, eu sotul, am continuat sa platesc ratele de leasing tot pe pfa cabinet contabil. In curand se va incheia perioada de leasing si autoturismul va trebui sa treaca in posesiunea familiei. Acum am declansat procedura de succesiune. Exista vreo reglementare prin care contractul de leasing incheiat pe pfa sa poata fi considerat masa succesorala si daca da, de care ? activ sau pasiv ? Si cum se poate face ca acesta sa revina mostenitorilor ?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
nbogdan6, utilizator
Cel mai recent răspuns: av anna , utilizator 18:05, 4 Iunie 2010
Pfa isi inceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului in caz de deces si cu inscrisurile doveditoare orice persoana interesata poate face cerere de radiere la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul de unde isi are sediul profesional.
Este de preferat sa cititi clauzele leasingului in situatia dvs. si sa obtineti certificat de mostenitor, iar ulterior sa purcedeti la alte operatiuni(nu ati dat detalii cu privire la situatia exacta).
Momentan contr de leasing presupune ca pfa este doar utilizatoare , proprietar fiind firma de leasing ,deci inca nu se poate pune problema pasivului mostenirii.
Poate reusiti sa preluati contractul de leasing. Vorbiti cu cei de la firma. Poate e mai simplu asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitorii sunt obligati sa plateasca restantele cas ale decedatului(pfa)? MITULINA MITULINA as dori sa stiu daca mostenitorii sunt obligati sa plateasca restantele CAS ale persoanei decedate, fost PFA? sotul si mama lui au primit o instiintare cum ca ... (vezi toată discuția)
Deces asociat if Cremona88 Cremona88 Care e cea mai bună soluție in cazul unei IF cu 2 asociați- sotie (80%) , soț (20%) in cazul in care sotul a decedat? Trebuie radiată sau merge direct ... (vezi toată discuția)
Pfa, deces titular BYL BYL Ce se intampla cu PFA dupa decesul titularului? Poate PFA face obiectul unei succesiuni sau mostenitorii pot continua sa desfasoare activitatea in vreun fel? (vezi toată discuția)