Sunt insarcinata in 5 luni. am anuntat societatea despre acest fapt inca de la 4 saptamani. Astazi mi-au trimis un act aditional pentru modifcarea salariului. Nu voi semna acest act , dar vreau sa stiu daca pot sa-mi schimbe salariul fara ca eu sa-l semnez.
Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor (art. 41 Codul muncii).
De asemenea orice modificare a unuia din elementele cim (inclusiv salariul) in timpul derularii acestuia impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil ( art. 17 al. 4 Codul Muncii)
Legea 53/2003 este Codul Muncii, iar articolele la care faceti referire sunt cele indicate mai sus. Daca nu semnati acest act aditional nu au dreptul sa opereze modificarea de salariu.
Codul muncii
Giubega
ce mi se poate intampla daca nu semnez contractul individual de munca conform noilor modificari la codul muncii ??Motivez ca nu agreez modul de plata al orelor ... (vezi toată discuția)