avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare ABUZIVA masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare ABUZIVA masina

In seara zilei de 27.05 am parcat masina ca de obicei in fata blocului de resedinta unde nu sunt locuri de parcare cu plata, insa avem spatiu semnalizat cu semnul de Parcare (P pe fond albastru) pe principiul "cine apuca".
Dimineata zilei de 28.05 am plecat la 08.00 cu treaba fara masina, care era unde am lasat-o seara anterioara, pentru ca la intoarcere in jurul orei 13.30 sa constat cu stupoare ca toate masinile parcate similar au fost "rase" din fata blocului de catre baietii cu platforme... si ca semnul de Parcare a fost inlocuit cu semnul de Oprire Interzisa. Mai ceva ca in filme !
De la persoanele din zona am aflat ca acel semn a fost schimbat in cursul noptii... iar masinile ridicate in jurul orelor 12-12.30, fara nicio notificare sau anunt in prealabil !
M-am dus in jurul orei 14.00 la centrul de recuperare sector 6 din Chiajna, mi-am ridicat masina dupa achitarea facturii pentru serviciile de ridicare, transport si depozitare totalizand 650 RON si cat de curand voi primi prin posta si amenda de la politie pentru stationare ilegala care va insuma 120 RON in 48 de ore.
Este INADMISIBIL ce s-a intamplat ! Nu sunt genul care parcheaza aiurea si chiar urmaresc de fiecare data sa repect marcajele si locurile indicate. De aceea consider ABUZIVA aceasta actiune a celor de la ridicari coordonati de Politia Rutiera, repet fara nicio notificare. Nu am de gand sa las situatia asa, de aceea rog sfaturi cum trebuie sa procedez pentru a-mi face dreptate in aceasta privinta.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters135221 , utilizator 13:43, 31 Mai 2010
La montarea oricarui indicator de circulatie trebuie respectate prevederile legale, fiind obligatoriu acordul politiei rutiere. Puteti solicita Primariei - Directia Generala Infrastructura si Servicii Publice sa va informeze cu privire la inlocuirea indicatorului. Apoi, avand in vedere si toate celelalte aspecte de fapt si, bine argumentat in drept, puteti sa promovati o cerere de chemare in judecata in vederea repararii prejudiciului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare autoturism in sibiu alexalex777 alexalex777 Buna ziua! Astazi am parcat, in jurul orei 9:00, pe strada Centumvirilor, în Sibiu, stradă cu sens unic, ce-i drept, poate prea aproape de intersecția ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Stergatoare ridicate pentru parcare pe loc marcat cu albastru mariustz mariustz Buna ziua, In fata unor institutii s-au marcat parcarile cu albastru. Am lasat masina parcata pe un loc cu albastru si m-am trezit cu stergatoarele ... (vezi toată discuția)