avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate stopa executarea silita asupra unui imobil ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate stopa executarea silita asupra unui imobil garantie personala in cazul insolventei

Societate in insolventa care are ca garantii bancare active din patrimoniul societatii si casa imobil personal a fost anuntata de banca prin un executor judecatoresc ca s-a inceput executarea bunului imobil adus ca garantie personala chiar daca pana la depunerea planului de reorganizare mai sunt 14 zile. Se poate stopa executarea asupra garantiei personale daca se specifica in planul de reorganizare ca societatea e de acord sa vanda din patrimoniul societatii ?
Teoretic e posibil orice , practic insa nu cred ca aveti cum sa suspendati o executarea a garantiei suplimentare.Acesta este practic rolul garantiei aditionale, in cazul in care debitorul principal nu poate achita este urmarit garantul. in contract sigur aveti clauze ca renuntati la invocarea beneficiului discuta iunii sau diviziunii.
Nici un eventual prejudiciu nu poate fi sustinut ca aveti calea unei actiuni in regres, daca o sa platiti d-voastra in locul societatii pe care ati garantat-o.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
Narcizaa, utilizator
Puteti incerca sa solicitati pe cale de actiune separata, nulitatea absoluta a titlului executoriu, apoi cu un certificat de grefa sa incercati/obtineti suspendarea executarii silite.

Intre timp, creditorul se poate inscrie la masa credala a societatii aflate in insolventa si posibil, pana se judeca nulitatea absoluta a titlului executoriu, sa-si recupereze creanta.

Ulterior, doar daca mai ramane vre-o diferenta de recuperat si doar daca se mentine valabilitatea titlului executoriu, creditorul se va putea indrepta impotriva dvs.

Bafta!
Creditorul,respectiv banca,este inscrisa la masa credala cu creditele declarate scadente la care este adusa si garantia personala de care facem vorbire.Legal,prin solutia propusa in planul de reorganizare de scoatere la vanzare a activelor societatii ,banca isi recupereaza in totalitate sumele cu care s-a inscris la masa credala.Problema este ca nu au asteptat sa iasa planul de reorganizare cu solutia propusa si au procedat (doar telefonic - nu am nici o hartie de la executor in sensul acesta) la inceperea executarii silite pe bunul expus care nu intra sub incidenta insolventei societatii.E corect sa faca asta in conditiile in care eu ma angajez voluntar sa scot la vanzare din bunurile societatii? Vor sa intimideze?
storsistem a scris:

Apare si ca garant ipotecar si ca garant fidejusor pentru ca garantiile sunt incrucisate pe trei credite de investitii si un overdraft.

Nu, nu vor sa intimideze insa este dreptul Bancii sa-si recupereze creanta si astfel cum ati aflat, s-a procedat in mod legal.Practic, vor sa fie siguri ca isi recupereaza creanta si daca se poate, cat mai repede...probabil!

O sa va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive deoarece, conform Regulamentului de postare, acestea sunt sterse.Accesati optiunea editare si completati mesajul deja postat, daca intre timp, nu a mai postat nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita societate in insolventa cherim cherim buna ziua am credit pe societate care este in insolventa si este ipotecat apartamentul .am intarziat cu plata si vreau sa stiu care sunt procedurile si daca ... (vezi toată discuția)
De ce acte am nevoie pt a deschide procedura de insolventa prin restructurare? molnarjoe molnarjoe buna ziua. dupa cum spunem intrebarea este de ce acte am nevoie pt a demara procedura de insolventa prin restrucurare al unei societati comerciale. dupa cum ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventei simplificata ContSters40598 ContSters40598 SC SRL, cu 3 asociati, 1 asociat detine 96 % parti sociale, ceilalti 2 cate 2% parti sociale. Firma nu mai poate desfasura activitati economice: lipsa banilor, ... (vezi toată discuția)