avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... oprire voluntara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

oprire voluntara

Salut.Am oprit voluntar in spatele altei masini ,langa masinile parcate langa bordura.Am fost nevoit sa opresc deoarece am avut o avarie la sistemul hidraulic al masinii,conduc un Citroen cx ,masina ce are sistemul hidraulic comun pentru directie,suspensie si frana.Imediat ce am oprit ,am aprins avariile,am coborat din masina si m-am dus pe partea pasagerului din fata sa ma uit sub masina,sa vad daca sunt probleme la instalatia hidraulica,si anume daca sunt scurgeri de lichid hidraulic.Am observat ca sunt scurgeri, in acel moment din spatele masinii venea o doamna politist,m-am ridicat,am revenit in dreptul usii soferului si m-am intalnit cu dansa.Dansa mi-a cerut actele si a plecat catre masina de politie.Nu am fost intrebat nimic,nu mi s-a spus nimic,doar mi-au fost cerute actele.A durat 20-30 secunde de cand am coborat din masina pana am revenit in dreptul usii soferului.M-am dus si eu la masina de politie,doamna politist completa amenda.Cand a iesit din masina,m-a intrebat daca am mentiuni.I-am spus ce problema am,a notat in procesul verbal si mi-a inmanat hartia.Am facut contestatie la aceasta amenda,deoarece consider ca d-na politist a trecut peste prezumtia de nevinovatie.Ce sanse si ce argumente pot avea pentru aceasta contestatie?Sunt si incepator.Fapta savarsita este prevazuta de art. 63 alin. 5 din OU192/02 rep . si sanctionata de art. 99/2 ,108/lit a/8
Cel mai recent răspuns: razvan_mosh , utilizator 14:41, 2 Iunie 2010
Am o nedumerire, in ordonanta Guvernului 2/2001 cap IV art.32 ali.1 :
Art. 32. - (1) Plângerea însoţită de copia de pe procesul-verbal de constatare a contravenţiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat să o primească şi să înmâneze depunătorului o dovadă în acest sens.

Eu trebuie sa duc aceste acte,sau care sunt pasii in aceasta privinta?In afara contestatiei depuse la judecatorie in urma careia am primit numarul de dosar si o copie a contestatiei, nu am facut alte demersuri.Nu m-am mai lovit de astfel de probleme cu justitia,si pasii de urmat in astfel de cazuri sunt total necunoscuti pentru mine.
Multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte Ionut888 Ionut888 In data de 31.05.2012 , m-am deplasat cu masina la un prieten acasa . In drum spre acesta , in fata mea la un semafor se afla politia rurala Resita. Am mers in ... (vezi toată discuția)
Legitimare refuzata, amenda fara vina IstvanBako IstvanBako Buna ziua. Azi am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pe strada Dorobantilor. Motivul este: \\"Neacordare de prioritate a pietonilor\\". Eram ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara trafyctz trafyctz Buna ziua. Am o problema. Ieri am lasat masina pe avarii 5 minute pe marginea drumului pe o strada din oras ( Rm.Valcea ), pe langa mine mai erau inca cateva ... (vezi toată discuția)