avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... clauze contract cesiune dr autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

clauze contract cesiune dr autor

buna ziua.
in situatia in care clauza se priveste cesiunea dr de autor nu este clara si nu contine toate prevederile din lege, clauza respectiva este nula?
in legea 8/96 scrie ca (,) contractul de cesiune se poate rezilia dc nu cotnine clauzele prevazute de lege, insa daca acest contract de cesiune se rezuma doar la o clauza inserata intr-un contract de prestari servicii, care e situatia?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 10:29, 11 Iunie 2010
Daca nu contine toate elementele cerute de legea dreptului de autor este nula de drept. In general este periculos sa inserezi astfel de clauze in intr-un contract care are alt obiect principal daca nu stapanesti bine problematica cobtractelor de cesiune de proprietate intelectuala.
Din cate am vazut eu in practica, foarte multe dintre clauzlee de cesiune sunt lovite de nulitate din cauza ca nu respecta cerintelelegii 8/1996
va multumesc frumos.
imi puteti spune va rog care e temeiul afirmatiei cnf careia clauza e nula?in legea 8 nu am vazut nici o mentiune de acest gen.
va multumesc anticipat
O astfel de clauza poate fi lovta de nulitate daca nu cuprinde elementele cerute in cap VII, art 41
multumesc frumos...insa, dc nu va deranjeaza, insist cu intrebarea:))
unde scrie ca o astfel de clauza e nula? in lege scrie de reziliere, nu de nulitate..sin cate stiu nulitatea era prevazuta in versiunea veche a legii, insa aucm sanctiunea prevazuta e numai rezilierea..va multumesc mult pt ajutor, sper sa ma luminati in aceasta chestiune ca tot caut de ceve vreme si nu gasesc nimic..poate imi indicati o speta, ceva, care sa mentioneze cele de mai sus..nu stiu ce sa zic, eu tot caut,dar nimic:(

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune drepturi de autor Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: trebuie sa inchei contracte de cesiune drepturi de autor pentru anumiti colaboratori ai ... (vezi toată discuția)
Reziliere lilicrin lilicrin Cum se poate rezilia/anula un act sub semnatura privata? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Pret cesiune marca monik monik buna ziua. doresc sa inregistrez la osim o cesiune de marca insa in contract nu se mentioneaza pretul. e veo problema? e necesar ca pretul sa fie mentionat in ... (vezi toată discuția)