avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament intre concubini....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament intre concubini....

Servus! Traiesc in concubinaj de peste 8 ani , timp in care am cumparat impreuna cu concubina un teren pe care am construit o casa si alte bunuri comune, actele fiind pe numele concubinei . Dorim sa facem un testament prin care cel ce va ramane in viata sa mosteneasca totul fara a fi atacat de terti. 1) Ce feel de testament trebuie facut? 2) Cat costa?(cu aproximatie). Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:48, 1 Iunie 2010
testament puteti face unul catre celalalt fara nici o problema. puteti opta pentru un testament autentic, costurile spunindu-le notarul care incheie actul.
De mentionat ca testamentul se poate ataca de catre mostenitorii rezervatari ( daca exista).
Daca nici unul dintre dvs. nu are copii sau parinti, testamentul este de preferat.
Daca aveti, trebuie sa analizati si alte posibilitati de a va imparti/pastra bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte, mostenire in concubinaj mmtudor mmtudor Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat la urmatoarea problema (sunt cam multe de spus): traiesc in concubinaj de 20 ani; nici eu si nici concubinul nu avem ... (vezi toată discuția)
Succesiune tiberiussly tiberiussly Am o neclaritate in legatura cu o succesiune. Daca exista un testament prin care bunurile sint lasate concubinei celui care a decedat si in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! aș avea o întrebare în legătură cu economiile în concubinaj Crăciun Dumitru Crăciun Dumitru Bună seara ! A-și avea o întrebare în legătură cu ceva bani adunați din economie. Am trăit în concubinaj cu o femeie cu care a rezultat un ... (vezi toată discuția)