avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara ! Aș avea o întrebare în legătură cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara ! Aș avea o întrebare în legătură cu economiile în concubinaj

Bună seara ! A-și avea o întrebare în legătură cu ceva bani adunați din economie.
Am trăit în concubinaj cu o femeie cu care a rezultat un băiat,băiatul este mare .În prezent trăiesc în alt concubinaj de 12 ani și ne-am gândit că să fie un cont la bancă în așa fel să poate accesa acei bani de exemplul concubina în caz de deces al meu.Fara ca băiatul să aibă drept !!!
Mulțumesc foarte mult pentru înțelegere !
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 07:16, 13 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În caz de deces al dvs, va trebui dezbătută succesiunea pentru a avea acces la bani, succesiune unde concubina nu are niciun drept.
Puteți sa ii comunicați datele de pe card, astfel încât sa ridice banii de la bancomat, deși nici asa nu e ok.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să-i lăsați un testament concubinei pentru ca aceasta să moștenească banii pe care îi veți deține la momentul decesului. Mergeți pentru asta la un notar public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu e într-o relație de concubinaj. sunt copil unic, ce drepturi de moștenire avem eu și și concubina lui? ciprian20022003 ciprian20022003 As dori sa stiu care sunt drepturile mele de mostenitor in situatia urmatoare: Tatal si mama mea s-au despartit legal in urma cu 20 de ani. Eu sunt singurul ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata hvz hvz unchiul meu doreste sa.si vanda proprietatea: o casa batraneasca cu 2000mp; casa este dobandita prin cumparare, cu act de vanzare-cumparare prin notariat, in ... (vezi toată discuția)
Trăiesc în concubinaj și avem un copil. În cazul decesului ... Mario's Mario's Trăiesc în concubinaj și avem un copil.in cazul decesului concubinei am drept asupra casei sau neamurile sunt îndreptățite să moștenească?.... ... (vezi toată discuția)