avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am o neclaritate in legatura cu o succesiune.
Daca exista un testament prin care bunurile sint lasate concubinei celui care a decedat si in acelasi timp exista un frate care este singura ruda a celui decedat in ce masura bunurile lasate prin testament pot ajunge la concubina?Exista cale de atac impotriva testamentului?
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 14:43, 29 Aprilie 2014
fratele nu este mostenitor rezervatar. prin urmare poyt ajunge toate bunurile la concubina prin testament
Va multumesc pentru raspunsul oferit.
orice act poate fi contestat. In acest caz fratele nu are nici un drept, daca testamentul este incheiat in forma autentica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. doresc sa fac un testament cu legat universal ptr ... DaisyF DaisyF Bună ziua. Doresc sa fac un testament cu legat universal ptr a rămâne tot ce îmi aparține concubinului meu cu care sunt împreună de 20 de ani . Nu am ... (vezi toată discuția)
Cine sunt mostenitorii Sophiam Sophiam Buna ziua! Matusa mea dupa mama are 84 ani. Nu are copii, este vaduva si rudele cele mai apropiate suntem noi, eu si fratele meu. Nu mai exista alte matusi ... (vezi toată discuția)
Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)