avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Discutii juridice
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Discutii juridice

Sunt divortat de 3 ani si am incredintat minorul fostei sotii spre crestere si educare in urma procesului ,Aceasta a plecat cu el in italia si acum este in germania .Avea nevoie de semnatura mea ca sa paraseasca teritoriul Romaniei cu minorul ??
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kosmin_ionut , utilizator 16:36, 31 Mai 2010
Daca are sentinta irevocabila de incredintare minor...nu are nevoie de semnatura dvs.
av.M.Hornea
Dupa cum spuneti de 3 ani ati divortat si minorul i-a fost
incredintat fostei dvs sotii, deci hotararea a ramas defintiva
si irevocabila.

Da, putea sa plece, intrucat hotararea este defintiva
si irevocabila.
Avand in vedere ca exista o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare minor catre mama, nu este nevoie de nicio semnatura! Asta nu inseamna insa ca nu trebuie respectat programul de vizitare (banuiesc ca exista unul in cuprinsul hotararii)...pe de alta parte, pentru motive temeinice, puteti face o cerere de reincredintare catre dvs.

avocat Radu Stan
Nu cred ca exista posibilitatea atat timp cat nu sunt pregatit financiar.multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui ContSters191067 ContSters191067 Buna!sunt divortat de 2 ani ,si am fost de acord ca ,copiii (2)sa revina in grija fostei sotii(in ideea de a nu-i despartii).Acum ea vrea sa ia copiii in ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor - parasire tara vidicang vidicang Sunt divortat de 5 ani si am un copil cu fosta .... actual sunt recasatorit si mai am un copil , si dorim sa emigram in Canada, fosta sotie doreste sa il duc ... (vezi toată discuția)
Motiv de abandon? radu1982 radu1982 buna ziua ma numesc radu si am o problema sunt divortat de 7 lunii eu sunt in italia la munca iar fosta mea sotie este in romania si are in grija fiul nostru ... (vezi toată discuția)