avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile tatalui

Buna!sunt divortat de 2 ani ,si am fost de acord ca ,copiii (2)sa revina in grija fostei sotii(in ideea de a nu-i despartii).Acum ea vrea sa ia copiii in italia.Intrebare:poate fosta sotie sa paraseasca teritoriul Romaniei cu copiii fara acordul meu?(ambii copii sunt minor)i.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:00, 4 Februarie 2011
Da, poate sa iasa din tara fara acordul dvs, pentru ca are minorii incredintati printr-o hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Daca puteti dovedi ca imprejurarile avute la luarea masurii de incredintare de catre instanta s-au schimbat, puteti solicita reincredintarea minorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor stroe ana maria stroe ana maria In urma casatoriei a rezultat un copil ,care acum este in grija fostului sot,el vrea sa acum sa-l iau eu cum trebuie sa procedez si ce documente trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor debest70 debest70 suntem divortati si sotiei mele i sa incredintat fetita minora .fosta sotie vrea sa plece in SPANIA ca a mai lucrat acolo la un nou contract si lasa fetita ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor - parasire tara vidicang vidicang Sunt divortat de 5 ani si am un copil cu fosta .... actual sunt recasatorit si mai am un copil , si dorim sa emigram in Canada, fosta sotie doreste sa il duc ... (vezi toată discuția)