avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

suntem divortati si sotiei mele i sa incredintat fetita minora .fosta sotie vrea sa plece in SPANIA ca a mai lucrat acolo la un nou contract si lasa fetita singura cu bunicii din partea fostei sotii care sunt de calitate indoielnica si nu sunt in stare sa i dea educatia corespunzatoare.pot sa fac cerere la judecatorie sa mi reincredinteze mie fetita ? astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:26, 31 Ianuarie 2011
Actiunea de reincredintare a minorului poate fi admisa doar in situatia in care din probele administrate rezulta fara putinta de tagada ca imprejurarile avute de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat.
Astfel, acea calitatea indoielnica a bunicilor materni de care vorbiti nu este suficienta in sine pentru a obtine reincredintarea minorei, fiind necesare probe mult mai "energice" pentru obtinerea incredintarii minorei.
Sunt mult mai multe aspecte de verificat si de probat in astfel de actiuni.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cea mai energica proba in cazul de fata e ca instanta i-a incredintat mamei minorul si acesta... nu e crescut de mama!
Adica ti-l dau tie si tu il lasi la altii? Nu conteaza ca sunt bunici, veri sau vecini, copiii se cresc de catre parinti in primul rand.

Cerere puteti sa faceti in toate cazurile, in cel de fata chiar aveti o motivare buna, numai s-o dovediti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea cu copil minor ContSters179554 ContSters179554 va rog sa imi spuneti daca fostul sot ia fost incredintata fetita de 6 ani jumate prin hotarare definitiva si irevocabila poate pleca cu fetita in spania sau ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor day_ever day_ever Maaflu intr-o situatie delicata ..sunt in divort si am o fetita de 5 ani..din prima mea casatorie mai am un baiat de 13 ani incredintat mie....Eu am fost ... (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)