avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cat poate dura procesul in cazul conflictelor de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cat poate dura procesul in cazul conflictelor de munca?

Buna ziua,

As dori sa stiu cam cat dureaza procesul in aceste cazuri,ca stiu ca ele au regim de urgenta,insa paratul nu s-a prezentat pana acum(2 termene)trimite intampinari dupa ce trece termenul(desi stiu ca acestea se depun cu 5 zile inaintea termenului).
Am vrut sa invoc astazi,la termen ,art.287 si 288 CM,referitor la depunerea dovezilor si administrarea probelor,dar nu am fost lasata sa vorbesc,desi am mentionat ca am cerut si eu si instanta de 2 ori sa depuna actele si paratul nu a facut-o.Azi au dat inca o amanare pana pe 22 iunie.
Daca depune iar o intampinare ,care sigur o sa o primesc dupa 22 iunie,cat mai tergiversam lucrurile?Instanta nu poate sa faca chiar nimic?


Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters140202 , utilizator 16:57, 31 Mai 2010
Intampinare nu se depune decat o data, pana
la prima zi de infatisare.
Procesul dureaza pana la terminarea adminstrarii
tuturor probelor necesare si utile solutionarii juste a cauzei.
Instanta este singura care hotaraste acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2010
Daniel Coman, Avocat
Intampinarea se depune o singura data, probabil ca paratul a cerut administrarea probei cu inscrisuri sau alte probe motiv pentru care i s-a acordat un nou termen. Cat priveste durata solutionarii unui litigiu de munca difera in functie de complexitatea cauzei chiar si 12 luni poate si mai mult.
Nimeni nu poate estima cat urmeaza sa se intinda in timp un asemena dosar...depinde de complexitatea cauzei, de probatoriul administrat si de alti factori. Asa cum au precizat si colegii mei, intampinare se face doar pana la prima zi de infatisare; restul pot fi considerate note scrise si sunt apreciate ca atare!

avocat Radu Stan
Va multumesc mult tuturor.Doream sa stiu daca instanta nu poate face ceva,in sensul ca pe 26.04 am avut primul termen,la care parata nu s-a prezentat,iar cand am primit citatia pt .31.05.2010,am primit si intampinarea ,pentru termenul din 26.04.Nu trebuia depusa inainte de 26.04?
Pentru ca azi am mers degeaba,doar sa mi se spuna ca este o intampinare si cum nici azi nu s-a prezentat parata si nici nu a depus la dosar documentele solicitate.....alt termen pe 22.06.Daca nici atunci nu vine si nu depune nimic?
Poate gresesc si sunt subiectiva,insa nu vad ce este asa complicat,concediere art.65(1),nu s-au platit salariile compensatorii si preavizul,iar decizia de concediere nu s-a comunicat angajatului(dovedit)si nu este intocmita conf.art 74CM(nu se mentioneaza in decizie nimic,decta data incetarii raporturilor de munca)iar data inscrisa este in timpul CO.
Mie mi se pare foarte clar!Daca dureaza si un an,unde mai este regimul de urgenta????

In sfarsit,de ce sa fie usor cand poate fi greu,doar este Romania!

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2010
ContSters140202, utilizator
Cred ca la urmatorul termen instanta se poate pronunta asupra cererii dvs , avand in vedere faptul ca nici la acel termen paratul nu se va prezenta...

Alte discuții în legătură

Decizie concediere necomunicata angajatului ,cum o contesti atunci? ContSters140202 ContSters140202 Va rog sa-mi spuneti daca o decizie de concediere,nu a fost comunicata angajatului ,nici trimisa prin posta si ulterior cand am primit-o ca anexa la citatie ... (vezi toată discuția)
Termen depunere intampinare recurs ContSters58822 ContSters58822 Daca paratul, castigand in fond, nu depune Intampinare la Recurs, dar cere amanare, motivat, care se accepta, primeste si un nou termen pentru Intampinare ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor relly06 relly06 Buna ziua, Azi am depus dosarul pentru divort.Prima infatisare o avem pe 06 mai. Tinand cont de faptul ca din timpul casatoriei a rezultat o fetita care are ... (vezi toată discuția)